Kocaeli Barosu’ndan çelenk sunma töreni
Yeni Adli Yılın ilk gününde Kocaeli Barosu, Kültür Tepesi’nde bulunan Atatürk Anıtı’na çelenk bıraktı. Pandemi sürecinden dolayı bu yıl gerçekleşen tören, az katılımlı ve temsili olarak gerçekleşti
Kocaeli Barosu, yeni Adli Yılın ilk gününde Kültür Tepesi’nde bulunan Atatürk Anıtı’na çelenk sundu. Tören pandemi sürecinden dolayı temsili olarak gerçekleşti. Yaklaşık 20 yıl Baro ile Başsavcılık ortaklığında gerçekleşen etkinlik, bu yıl sadece Baro’nun katılımı ile gerçekleşti. Kocaeli Barosu Başkanlığı ev sahipliğinde gerçekleşen çelenk törenine Kocaeli Baro Başkanı Av. Bahar Gültekin Candemir, önceki dönem Baro Başkanı Ersayın Işık, Avukat Kadir Caner Karakadıkar, Nuriye Yılmaz, Ünal Utku Toksöz ve Kocaeli Barosu’na bağlı avukatlar katıldı. Atatürk Anıtı’na çelenk sunumunun ardından saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu.
‘OLAĞANÜSTÜ KOŞULLARDA GERÇEKLEŞTİRİYORUZ’
Kocaeli Baro Başkanı Av. Bahar Gültekin Candemir törende gerçekleştirdiği konuşmada, “Bu yıl adli yıl açılışını olağanüstü koşullarda gerçekleştiriyoruz. Tüm dünya ile birlikte ülkemizi de etkisi altına alan pandemi sebebiyle gerek evimizde kaldığımız süre gerekse normalleşme süreci içerisinde Hukukun, Sosyal Devlet'in, Yaşam Hakkı'nın önem ve değerini iliklerimize kadar hissettik. Sadece yaşamak amacıyla mücadele ettiğimiz bu süreç içerisinde uzun yıllardır yürütülen politikalar nedeniyle ekonomik ve sosyal sorunları çığ gibi büyüyen mesleğimizin pandemi sürecinde daha da artan sorunlarına çözüm beklerken meslek örgütlerimizi bölmeye ve işlevsizleştirmeye yönelik bir yasa değişikliği ile karşı karşıya kaldık” dedi.
‘MÜŞTEREK İRADEMİZİ ORTAYA KOYDUK’
“Bu yasa değişikliğinin önüne geçebilmek için TBB ve tüm Barolar ile birlikte 19 Mayıs ve 1 Haziran Bildirgeleri yayınlayarak değişiklik teklifinin geri çekilmesi yönünde çağrı yaptık” diyerek sözlerine devam eden Başkan Candemir, “Yaptığımız tüm çağrılarda demokratik hak kullanım yönünde müşterek irademizi de ortaya koyduk. Bildirgelerde belirtildiği üzere ivedi olarak TBB önderliğinde tasarının ortadan kaldırılması için acil eylem planı yapılması da dahil Cumhurbaşkanı, Adalet Bakanı, Kamu Denetçiliği Kurumu başta olmak üzere siyasi partilerin tüm lider ve milletvekilleri ile görüşme yapılmasını planladık” ifadelerini kullandı.
‘YARGININ SORUNLARI ÇÖZÜMLENMELİ’
Candemir sözlerinin devamında, “Bununla birlikte genç avukatların istihdam koşullarının denetlenebilir hale getirilerek çalışma koşullarının meslek onuruna yakışır seviyede olması sağlanmalıdır. Hukuk devleti ve evrensel hukuk normlarına uygun uyarlama süreci başta ifade özgürlüğü olmak üzere tüm temel hak ve özgürlüklerin, demokrasinin teminatıdır. Bu nedenle yargının sorunlarının çözümlenmesi ve bu surette hukuk devletinin tüm mekanizmaları ile işlerlik kazandırılması için çalışmalıyız. Yargının tüm sorunlarının çözümlendiği, hukukun üstünlüğünün tesis edildiği, adalet, demokrasi, temel hak ve özgürlüklerin kaim kılındığı günlere erişmek dileğiyle, yeni adli yıl tüm yargı mensuplarına, çalışanlarına ve adalet bekleyen tüm yurttaşlarımıza hayırlı olmasını diliyor en içten sevgi ve saygılarımı sunuyorum” dedi.