Koç, ‘Altın uzun vadede kaybettirmez’
Altında yaşanan yükselişi değerlendiren Kocaeli Kuyumcular Derneği Başkanı Nuri Koç, “Altın uzun vadede kaybettirmez” dedi
Doların 8 lirayı aşmasının ardından altının gram fiyatının dün itibari ile 498 lira ile yine zirveyi gördü. Böylece altın 2020 yılının başına göre yüzde 134 seviyesinde artış gösterdi. Altındaki dalgalanmaları doların yükselişine bağlayan Kocaeli Kuyumcular Derneği Başkanı Nuri Koç, “Covid-19 aşısı bulunana, altına talep azalana kadar altın fiyatları böyle devam eder. Dünya Sağlık Örgütü’nün tutumuda burada etkili rol oynamaktadır” dedi.
‘BU TİP DALGALANMALAR NORMALDİR’
3 Kasım’da gerçekleşecek olan ABD başkanlık seçimlerinin beklenmesi gerektiğini ifaden Koç, açıklamalarının devamında şu ifadeleri kullandı; “Altın uzun vadede kaybettirmez. ABD başkanlık seçimleri altının artmasında önemli bir etki oynamaktadır. Dolar ile altını bağımsız düşünemeyiz. ABD başkanlık seçimlerinin yapılacağı 3 Kasım sonrasını beklemek lazım. Bu tip dalgalanmalar normaldir. Ondan sonraki süreç bizi nereye götürecek, bekleyip göreceğiz. Altına yatırım yapacak ya da düğünlerde takı takacak vatandaşlarımız gram,cumhuriyet ve 22 ayar bilezik alabilirler” dedi.