Kocaeli’de Nevruz Bayramı kutlandı
Kocaeli’de baharın müjdecisi Nevruz Bayramı dolayısıyla kutlama yapıldı
$ Dolar 44,3717 %0,19
€ Euro 51,1771 %-0,07
£ Sterlin 58,9528 %-0,25
Altın $4.493,55 %2,55
Gümüş 99,51 %2,57
“KO-MEK’le Gönülden Renkler” temasıyla yola çıkan ve her ilçenin farklı bir renk ile yer aldığı açılışa, Kandıra pembe renk ile katıldı. Sergi açılışında konuşan Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, Körfez’in incisi olan Kandıra’ya 14 yıldan bu yana önemli yatırımlar yaptıklarına dikkat çekerek, “Eğitim alanında da KO-MEK ile Kandıra’mıza hizmet veriyoruz ve vatandaşlarımızdan büyük ilgi görüyoruz. Halk Üniversitemize katılan tüm Kandıralı hemşerilerime teşekkür ediyorum. Allah sizlerden razı olsun. Emeklerinize sağlık” dedi.
AÇILIŞTA KURSİYERLERİ YALNIZ BIRAKMADILAR
Turan Güneş Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen sergi açılışına Başkan İbrahim Karaosmanoğlu’nun yanı sıra, Kandıra Kaymakamı Mehmet Ünal, Kandıra Belediye Başkanı Ünal Köken, AK Parti Kandıra İlçe Başkanı Erol Ölmez, İlçe Milli Eğitim Müdürü İhsan Özkan, okul müdürleri, muhtarlar, meclis üyeleri, kursiyerler ve vatandaşlar katıldı.
PROF. DR. KARATAŞ, HOŞGÖRÜ VE SABIR’I ANLATTI
Sergi açılışı öncesinde Prof. Dr. Mustafa Karataş, “Hoşgörü ve Sabır” konulu bir söyleşi gerçekleştirdi. Konuşmasına başlamadan önce KO-MEK ile ilgili aldığı bilgilere değinen Prof. Dr. Karataş, “KO-MEK Kandıra kurslarına yılda bin 200 kişinin katıldığını memnuniyetle öğrendim. Her emeğin karşılığını Cenabı Hak veriyor. Kur’an’da Cenabı Hak, ‘Allah kimseye borçlu kalmaz’ diyor. Bu söz sizlere çok uyuyor. Rabbim emeğinizin karşılığını, hem dünyada hem ahirette ihsan eylesin” dedi.
YAPILAN HİZMETLERİ ANLATTI
Konuşmasında Kandıra’ya yönelik Büyükşehir Belediyesi hizmetlerinden bahseden Başkan Karaosmanoğlu, “Kandıra, eskiden kenarda köşede kalmıştı. Ama, hamdolsun 14 yıldır Kandıra’mıza hizmet ediyoruz. Doğal gazı getirdik, alt yapısını yeniledik, Namazgâh Barajı ile su sorununu çözdük. Sahillerimizi temizledik, terminalimizi yeniledik, yeni hastanemiz yapıldı. Köylere doğal gaz vermeye başladık” dedi. Bunun yanı sıra sosyal projelerle de Kandıra’nın yanında ve hizmetinde olduklarını anlatan Başkan Karaosmanoğlu, “Bu çalışmaların en önemlilerinden biri KO-MEK’tir ve yediden yetmişe herkese açıktır. Bize müracaat eden kardeşlerimizin yanındayız. KO-MEK’in yanı sıra çocuklarımız için Bilgievlerimiz de hizmet veriyor. Yakın bir zamanda lise öğrencileri için Akademi Lise’yi kuracağız” şeklinde konuştu.
SERGİYİ AÇTILAR
KO-MEK Kandıra İlçe Sergisi’nin açılışını vatandaşlar, kursiyerler ve protokol üyeleriyle birlikte açan Başkan Karaosmanoğlu daha sonra el emeği göz nuru eserlerin sergilendiği alana geçti. Arıcılık branşı kursiyerlerinin standında kursiyerler tarafından üretilen balı tadan Başkan Karaosmanoğlu kursiyerleri başarılarından dolayı kutladı. Başkan Karaosmanoğlu, Türk Mutfağı kursiyerlerinin hazırladığı çiğ köfteden hem tattı hem de elleriyle konuklara ikram etti. Sergi alanında ayrıca ilahi grubu, en güzel ilahilerini konuklar için seslendirdi.