KO-MEK Başiskele ilçe sergisinde renkli görüntüler
19 Nisan 2018 14:21

KO-MEK Başiskele ilçe sergisinde renkli görüntüler

Doğallığın ve yeşilin farklı tonlarının yer aldığı KO-MEK Başiskele İlçe Sergisi vatandaşların yoğun katılımı ile açıldı

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Meslek ve Sanat Eğitimi Kursları 2017-2018 Eğitim-Öğretim dönemi kursiyerlerinin “KO-MEK’le Gönülden Renkler” temalı ilçe sergilerinin açılışı devam ediyor. Daha önce Derince, Darıca, İzmit, Çayırova, Kartepe ve Dilovası ilçe sergilerini farklı renkte farklı konsepte açan KO-MEK bu kez yeşilin bin bir farklı tonu ile Başiskele ilçe sergisini açtı. Doğal ürünlerin yanı sıra el emeği göz nuru birçok ürünün yer aldığı sergide el örgüsü ile yapılan bebek ürünleri sergiyi ziyaret eden vatandaşların ilgi odağı oldu. Karşıyaka Kültür Merkezi’nde açılan sergiye; Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, Başiskele Belediye Başkanı Hüseyin Ayaz, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcıları Ali Yeşildal ve Doğan Erol, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal işler Dairesi Başkanı Raşit Fidan, AK Parti Başiskele İlçe Başkanı Şahin Talus ve KADEM Kocaeli Temsilcisi Berna Abiş’in yanı sıra ilçe protokolü meclis üyeleri, sivil toplum örgütleri temsilcileri ve vatandaşlar katıldı.
‘ÇOCUKLARI VİCDANLI BİREYLER OLARAK YETİŞTİRELİM’
Açılış öncesinde Eğitimci Yazar Sıtkı Aslanhan “Bilinçli Aile” konusu ile katılımcılara seminer verdi. Çocuk yetiştirmede anne babaların tutumuna değinen Aslanhan; Günümüzde 14-16 yaşlarındaki çocuklar gözünü kırpmadan cinayet isleyebiliyor. Bunun en büyük sebeplerinden biri de bizler yanı anne babalar son 10 yıldır çocuklarımızın sadece karnenin sol tarafında yazan sayılara ya da çocuğun yemesine içmesine ve giyimine odaklandık. Ama ne yazık ki artık birçok anne baba çocuğunun kişiliğine, edebine, ahlakına odaklanmıyor. İşte asıl yanlışı biz burada yapıyoruz. Çocuklarımızı geleceğin bilim insanları, hukukçuları, öğretmenleri olarak yetiştirirken onları vicdanlı birer bireyler olarak yetiştirmeyi de ihmal etmeyelim” diye ifade etti.
‘PROBLEMİ ÇÖZMEKLE MÜKELLEFİZ’
Saygı duruşu ve istiklal marşının okunması ile başlayan açılışta ilk önce kursiyerler adına İşaret Dili branşında eğitim alan 22 yaşındaki kursiyer Selman Coşkun, KO-MEK'in hayatına etkisini anlattı. Daha sonra konuşan Başiskele Belediye Başkanı Hüseyin Ayaz konuşmasında KO-MEK kursiyerlerine seslenerek; “Burası sizin fuarınız bizde buraya gönlümüzü gözümüzü doyurmak için geldik. Bizler Başiskele ilçesi için nerede eksik sıkıntı var ise oradaki problemi çözmekle mükellefiz diyerek sergide emeği geçen herkese teşekkür etti.
‘EN BÜYÜK SERVETLERİMİZ’
Açılışta son olarak konuşan Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, “En  büyük yeteneğimizi evlatlarımızı yetiştirmek için kullanmalıyız. En büyük servetlerimiz onlar onları ateşe atamayız. Evlatlarımızı helal lokma ve hayırlı dualar ile büyütmeliyiz” dedi. Karaosmanoğlu konuşmasının devamında; Başiskele ilçesine ve Kocaeli ’ye yapılan hizmetleri anlattı. Kocaeli’nin her tarafına yatırım yaptıklarını ifade eden Başkan Karaosmanoğlu, “Sahip çıktığımız şey bizimdir sahip çıkmadığımız şey bizim değildir” diyerek konuşmasını tamamladı.
KO-MEK BOHÇASI VERİLDİ
Evlenecek genç kızlara “KO-MEK Bohçası” hazırlayan kursiyerler, paylaşma ve hediyeleşme kültürünü günümüzde de yaşatmaya devam ediyor. KO-MEK tarafından artık geleneksel hale getirilen “KO-MEK Bohçası” Başkan Karaosmanoğlu tarafından düğün hazırlığı yapan nişanlı kursiyere hediye edildi. Sergi protokol ve kursiyerlerin açılış kurdelesini kesmesiyle vatandaşların ziyaretine açıldı. Kurdele kesiminden sonra protokol ve vatandaşlar sergiyi hep birlikte gezdi.
MİNİK SEMAZENLER İLGİ ODAĞI OLDU
El emeği göz nuru eserlerin yer aldığı sergi de ziyaretçileri minik semazenler karşıladı.  Yeşilin tonlarının yer aldığı sergide tarihi ve kültürel ürünler yeniden tasarlanarak sergide yerini aldı. Her branşın kendine özgü eserlerle görücüye çıktığı sergide Yuvacık El Sanatları Atölyesi kursiyerleri ve ürünleri de yer aldı. Başkan İbrahim Karaosmanoğlu’nun öncülüğünde Yuvacık’ta internet kafenin kapatılarak adeta bir sanat evine dönüştüğü atölyede eğitim alan çocuklar Başkan Karaosmanoğlu ile uzun süre sohbet ederek fotoğraf çektirdi.  İlgi duydukları branşlarda eğitim alan çocuklar hem el sanatlarında kendilerini geliştiriyorlar hem de birbirinden güzel el emeği göz nuru eserlerle kendilerini ifade etme şansı buluyorlar.

BENZER HABERLER
X