Kızılay, büyük kan bağışı standı açtı
28 Nisan 2015 17:47

Kızılay, büyük kan bağışı standı açtı

Türk Kızılayı İzmit Kan Merkezi, Gölcük Kaymakamlığı binası önünde kan bağışı standı açtı

Türk Kızılayı İzmit Kan Merkezi, Gölcük Kaymakamlığı binası önünde kan bağış standı açtı. Kızılay, ilçemizde belirli günlerde yine kan bağış stantları açmaya devam ediyor. İlçemizde açılan kan bağış stantları, 1 Mayıs’a kadar devam edecek. Ancak Kızılay tarafından gerçekleştirilen bu tür programlarda yetkililer, sivil toplum kuruluşlarından gereken ilgiyi göremediklerini ve bundan sonraki süreç için derneklerden sivil toplum örgütlerinden destek beklediklerini dile getirdiler.

 FORD OTOSAN İŞÇİLERİNDEN KAN BAĞIŞINA DESTEK

Kızılay’ın bugün itibari ile açmış olduğu Büyük Kan Bağış standına ilk destek ise İlçemizde sınırları içerisinde bulunan Ford Otosan Fabrikası Ürün Geliştirme Test Merkezi işçilerinden geldi. İşçiler açılan stantlarda toplu bir şekilde kan verdiler. Kızılay yetkilileri gönüllülerden kan almanın yanı sıra belirli aralıklarda kan bağışı gerçekleştirmenin insan yaşamına kattığı önemi dile getirerek insanları bilinçlendiriyor.

DEĞİRMENDERE ÇINARLIK MEYDANI’NDA STANT AÇACAK

Gölcük’te başlatılan kan bağışı 1 Mayıs Günü’ne kadar devam edecek. Sonrasında ise yine aynı şekilde kan merkezi bu sefer Değirmendere Çınarlık Meydanı’nda stant açacak. Bu bölgeyle ilgili olarak da Değirmendere’de yaşayan gönüllü bağışçılar bekleniyor. Bu durumda toplum içerisinde oluşan örgütlerin toplu bir şekilde böylesine organizasyonlara destek vermesi gerekiyor.

BENZER HABERLER
X