‘Kiralık ilanlar için yetki doğrulaması gerekli’
09 Ocak 2025 17:27

‘Kiralık ilanlar için yetki doğrulaması gerekli’

Gölcük’te uzun yıllardır emlakçılık yapan Necmi Kandemir, 1 Ocak itibariyle taşınmaz ilanlarında uygulanmaya başlayan sistemle ilgili açıklamalarda bulundu. Kandemir, “Kiralık ilanlar için yetki doğrulaması yapmadan ilan verilememektedir” dedi

Gölcük’te uzun yıllardır emlakçılık yapan Necmi Kandemir, taşınmaz ilanlarında 1 Ocak itibariyle uygulanmaya başlayan Elektronik İlan Doğrulama Sistemi’yle ilgili açıklamalarda bulundu. Kandemir, yaptığı açıklamada, “1 Ocak 2025 itibarıyla kiralık taşınmaz ilanlarında yeni bir dönem başladı. Elektronik İlan Doğrulama Sistemi (EİDS) taşınmaz ilanı yetkilendirme işlemleri kiralamalarda yetki e-devlet uygulaması üzerinden yapılmaktadır” dedi.

‘SÜRESİ DOLDUĞUNDA DOĞRULAMA İŞLEMİ YAPILACAK’

Yeni sistem hakkında bilgiler veren Kandemir, “EİDS sayesinde, ilanlar artık yalnızca taşınmaz yetki doğrulaması tamamlandıktan sonra yayımlanabilecek. Mevcut ilanların ise süresi dolduğunda, doğrulama işlemi yapılmadan tekrar yayımlanamayacak. Yetki doğrulaması 15 Eylül’de hayata geçti fakat 1 Ocak 2025 tarihine kadar yetki doğrulaması olmadan da ilan vermeye devam edildi” diye konuştu.

‘SATILIK İLANLAR İÇİN DE DEVREYE ALINACAK’

Açıklamalarını sürdüren Kandemir, “1 Ocak 2025 tarihinden itibaren kiralık ilanlar için yetki doğrulaması yapmadan ilan verilememektedir. Bu uygulama satılık ilanlar için de önümüzdeki dönemde devreye alınacak. 1 Ocak 2025 tarihinden itibaren yetki belgesi olmayan emlakçılar yetkilendirme alamayacağı için kiralık ilan verememektedir. Bu sebeple bizler emlakçıları birçok kez uyardık” ifadelerini kullandı.

‘KİRA ARTIŞI YÜZDE 58.51 OLDU’

Kandemir, “2025 Ocak ayı itibariyle kira artışı yüzde 58.51 oldu. Böylece kira kontrat süresi bu ay dolan işletme sahipleri kiralarına yüzde 58.51 oranında zam yaparak ödeme gerçekleştirecek. Bu da kirada oturan vatandaşlar için olumsuz bir haber oldu. Kira ya da satış fiyatlarındaki yükseklik bizleri de zor durumda bırakıyor. Gölcük’te kiralık ya da satılık ev bulamayan vatandaşlar Gölcük dışına çıkıp başka ilçelerde daha düşük fiyatlarla gayrimenkul bulmaya çalışıyor. Biz emlakçılar olarak taleplere karşılık veremiyoruz, bu sebeple daireler boş kalıyor. Yükselen fiyatlar yüzünden vatandaşa hizmet veremiyoruz” diyerek konuşmalarını tamamladı. Meltem ALKAN

BENZER HABERLER
X