Kesgin, ‘Esnafımızı yalnız bırakmayalım’
07 Nisan 2024 14:07

Kesgin, ‘Esnafımızı yalnız bırakmayalım’

Gölcük Bakkallar, Büfeler ve Tekel Bayileri Odası Başkanı Faruk Hikmet Kesgin, bayram öncesinde yapılacak alışverişlerde halkın tercihleri hakkında açıklamalarda bulundu. Kesgin, “Esnafımızı yalnız bırakmayalım” dedi

Gölcük Bakkallar, Büfeler ve Tekel Bayileri Odası Başkanı Faruk Hikmet Kesgin, bayram öncesinde yapılacak alışverişlerde halkımızın tercihleri ve tütün ürünlerine yapılan zamlarla ilgili olarak dün açıklamalarda bulundu. Başkan Kesgin, konu hakkında verdiği bilgilerde “İçinde bulunduğumuz mübarek Ramazan ayını bitirmek üzereyiz. Bu ayın maneviyatını en iyi şekilde yaşamaya çalıştık, ibadetlerimizi ettik, yardımlaştık ve paylaştık. Artık hep birlikte bayrama girmek için gün sayıyoruz. Tüm halkımıza mutlu bir bayram diliyorum” dedi.

‘BAYRAMA MUTLU ŞEKİLDE GİRMEK İSTİYORUZ’

Sözlerine devam eden Kesgin, “Ramazan ayının ardından bayrama gireceğiz ve bu süreç içerisinde halkımız bayram alışverişini gerçekleştirecek. Bu alışverişleri küçük esnafımız iple çekiyor. Her esnaf gibi küçük esnafımız da satış yapmak, bayrama hazırlıklı ve mutlu bir şekilde girmek istiyor. Bu konuda esnafımız kadar halkımıza da büyük bir görev düşüyor. Biz esnafımızın kaliteli ve sağlıklı alışverişin önünü açtığını biliyoruz. Halkımızdan da bayram alışverişini esnafımızdan yapmasını istiyoruz. Böylelikle esnafımızı yalnız bırakmamış oluruz” dedi.

‘KOMİSYON ÜCRETİ KALDIRILMALI’

Başkan Kesgin, açıklamasının sonunda “Bilindiği üzere geçtiğimiz günlerde tütün ürünlerine belli oranda bir zam yapıldı. Bu zamlar çerçevesinde esnaflarımızın sorun yaşadığı bazı konuların olduğunu belirtmemiz gerekiyor. Bakkal esnafımız, tütün alımlarını kredi kartı ile yaptığı zaman dağıtıcılar, kartlı satıştan ötürü komisyon alıyor. Bu durumda da halkımıza komisyonlu fiyattan ürün satmak zorunda kalacaklar. Bu konuda komisyon alımının kaldırılmasını, karşılaştığımız bu sorunun çözülmesini istiyoruz” dedi. Erdem ŞENGÜL

BENZER HABERLER
X