‘Kentsel dönüşüm, elzem konuma geldi’
03 Eylül 2021 14:24

‘Kentsel dönüşüm, elzem konuma geldi’

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Gölcük İlçe Başkanı Fikret Gürel, ilçemizde yapılması istenen fakülte ve otomotivde yan sanayi yatırımları ile birlikte artacak konut ihtiyacına dikkat çekerek, “Kentsel dönüşüm, elzem konuma geldi” dedi

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Gölcük İlçe Başkanı Fikret Gürel, ilçemize fakülte yapımı ve kentsel dönüşüm konuları ile ilgili olarak dün bazı açıklamalar yaptı. Başkan Gürel, açıklamasında “180 bine yakın nüfuslu bir ilçede yaşamaktayız. Bu nüfusu ile birçok ilden büyük bir konumda olan Gölcük, dört yıllık bir fakülteyi hak eder konumdadır. Yetkililerin ve yerel yönetimin imkan ve çabalarıyla ilçemize bir fakültenin kazandırılması kaçınılmazdır. Fakülte, ilçemizin hem sosyal hem de ekonomik anlamda canlanmasına imkan tanıyacaktır” dedi.

‘ALTYAPININ HAZIRLANMASI GEREKİR’

Sözlerine devam eden Başkan Gürel, “Ülkemizde bunların birçok örneği mevcuttur. Tabii bu fakültenin ilçemize kazandırılması ile birlikte, doğabilecek farklı sorunların da altyapısı hazırlanması gerekir. Örneğin bu fakültede okuyacak öğrencilerimize kalacak yer, yurt sağlanması gerekir. Fakültenin yapılacağı alanın etrafında sosyal ve ticari yatırımların hayata geçirilmesi gerekir. Bu komple bir çalışmayı da gerektirmektedir” ifadelerine yer verdi.

‘GELECEK PLANLARINI YAPAMIYORLAR’

Açıklamalarını sürdüren Başkan Gürel, “Kentsel dönüşüm, artık vatandaşlarımızın heyecan ve ümitle beklediği bir konuma gelmiştir. Çünkü belirlenen kent merkezindeki dönüşüm alanı içerisinde bulunan esnafımız ve ikamet eden vatandaşlarımızın eli kolu bağlı pozisyondadır. Gelecek planları yapamayacak duruma gelmiş konumdalar. Bununla birlikte, hep söylediğimiz gibi 1999 depremini yaşamış ilçemizin tamamının kentsel dönüşüm alanına sokulması da kaçınılmazdır. Sadece bu alandaki yapılarımız, afete maruz kalmamıştır” dedi.

‘DÖNÜŞÜM, İLÇENİN TAMAMINI KAPSAMALI’

Başkan Gürel, açıklamalarının sonunda “Gölcük’ün tamamını kapsayacak kentsel dönüşüm kararıyla da bireysel hak sahiplerinin dönüşümden faydalanması sağlanmış, depreme dayanıklı binaların yapımı hayata geçmiş olur. Bu sayede birçok sorun giderilmiş olacaktır. Kaldı ki depremden sonra ilçemizde uygulanmaya başlanan yatay büyüme nedeniyle inşaat alanlarımız kalmamakla birlikte, verimli meyve bahçelerimiz de zorunlu olarak imara maruz kalmaktadır. İlçemiz sınırlarında bulunan otomobil fabrikası, yan sanayi yatırımlarıyla ilçemizde 4-5 bin kişilik istihdam sağlayacağından yeni işçi akımına uğrayacak pozisyondayız. Şu anda konut ihtiyacının tavan yaptığı bir ortamda, ilçemizde kentsel dönüşümün ve yapılacak imar planlamasının önemi elzem konuma gelmiştir” dedi. Erdem ŞENGÜL

BENZER HABERLER
X