‘Kazanırsak esnafımız için çalışacağız’
05 Temmuz 2021 17:29

‘Kazanırsak esnafımız için çalışacağız’

Gölcük Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi başkan adayı Musa Yurduseven, dün kooperatiflerinin kongreleri öncesinde bir basın açıklaması yaptı. Yurduseven, “Kazanırsak esnafımız için çalışacağız” dedi

Gölcük Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi başkan adayı Musa Yurduseven, dün kendisini destekleyen İbrahim Şener, İsmail Şahin, Erkan Buldu, Tuncay Yıldız ve Erkan Kara ile birlikte, kooperatiflerinin olağan genel kurulu öncesinde bir basın açıklaması yaptı. Yurduseven, yapmış olduğu açıklamada “1985’ten 1993 yılına kadar, o dönemde dernek statüsünde olan esnaf odasında görev yaptım. 1997 yılında kooperatifte göreve başladım. 1999’da esnaf odası yönetimine tekrar seçildik. Orada Mahmut Seslikaya döneminde görevde bulundum. Bu dönemde değişik komisyonlarda görevler yaptım. 14 yıl boyunca da kooperatifte başkan vekilliği yaptım. 2018 seçimlerinde görevden ayrılmak zorunda kaldım. 2021 seçimleri yaklaşınca kooperatife aday olduk. Perşembe günü seçim var. Kongremiz şimdiden hayırlı olsun” dedi.

‘EŞİT, ORTAK, ADİL PAYLAŞIM OLSUN İSTİYORUZ’

Sözlerine devam eden Yurduseven, “Tek gayemiz, esnaf kardeşlerimizin 17 yıldır hasret kaldığı adil, tarafsız ve güler yüzlü hizmeti gerçekleştirmektir. Eşit, ortak, adil paylaşım olsun istiyoruz. Ne bir eksik, ne bir fazla. Gölcük esnafımıza olan sevdamızla, ‘Yeter, söz esnafın’ sloganı ile yola çıkıyoruz. Bu yolda esnafımızın bizlere destek vermesini istiyoruz. Kapalı oylamada oyların bizden yana kullanılmasını isteriz. Gölcük Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi, sağladığı kredilerle Gölcük esnafının maddi ve manevi dayanışması ve birlikteliğinin en önemli sembolüdür. İşini büyütmek isteyen veya finansal olarak zora düşmüş esnaf ve sanatkarımızın en önemli güvencesi olmalıdır. Kooperatifin kurulma amacı, esnaf ve sanatkarın krediye ihtiyacı olduğunda banka nezdinde onun kefili olmaktır. Ancak üzülerek görüyorum ki kooperatifin mevcut yönetimi, birinci vazifesi olan kefalet görevini yerine getirmeyip yükü yine esnafın omuzlarına yıkmaktadır” dedi.

‘8 TEMMUZ, YEPYENİ BİR DÖNEMİN BAŞLANGICI OLACAK’

Yurduseven, açıklamasını sürdürerek “Mevcut yönetim, keyfi ve yanlış uygulamalar ve yeniliklere kapalı tutumu sebebiyle esnaf ve sanatkarın dayanışma misyonunu gerçekleştirmekten çok uzaktır. Yeniliğe, bilgi paylaşımına ve şeffaflığa inanmayan bir yönetimin Gölcük esnaf ve sanatkarına faydası olmayacağını düşünüyoruz. Herkesin eşit haklara sahip olması gereken bu yapıda, kooperatif ortaklarına eşit muamele yapmayan ve kaynaklarını adil bir şekilde paylaşmayan, yorgun düşmüş mevcut yönetim değişmek zorundadır. Size söz veriyoruz; bizim yönetimimizde kooperatif, olması gerektiği gibi esnaf ve sanatkarın kefili olacak ve tüm ortaklara eşit muamele uygulayarak kaynaklarını adil bir şekilde paylaşacaktır. 8 Temmuz Perşembe akşamı, Gölcük esnaf ve sanatkarı için yepyeni bir dönemin başlangıcı olacak. Kooperatifin mevcut yönetimi maalesef çağın gerisinde kalmıştır. Mevcut başkan, genel kurulun ilanını bile benim sosyal medya ve basın yoluyla paylaşımımdan sonra duyurmuştur. Maalesef kurumun ne bir internet sitesi ne de bir sosyal medya hesabı mevcut değildir. Yönetim, kooperatifin ortaklarıyla iletişimde tek aracı olan kısa mesaj ile bilgilendirmeyi de gereksiz görmüş olacak ki benim yaptığım açıklamaya kadar kimseye kısa mesaj gönderilmemiştir” dedi.

‘YÖNETİMDE PEK ÇOK PROBLEM VAR’

Açıklamalarını bitiren Yurduseven, “Kooperatifin yönetiminde pek çok problem bulunmaktadır. Ancak tek bir cümleyle açıklamak gerekirse, keyfi ya da kişiye göre muamele yapılması, en büyük adaletsizliktir. Kredi kullanmak isteyenlere birden çok kefil getirme şartı dayatılmaktadır. Aslında esnaf ve sanatkara kefil olması gereken, kooperatifin kendisidir. Bunun yanı sıra, kredi kullanmak isteyen kişilerin teminatları, gerçek ederinden düşük değerlendirilmektedir. Kimin ne kadar kredi alabileceğini, teminatın değeri vb. konular tamamen yönetimin keyfine bağlıdır. Bu durum, esnaf ve kooperatif arasında kuralları belli olmayan, adil olmayan bir ilişkinin kurulmasını da beraberinde getirmektedir. Alacağınız kredinin miktarı sizin istediğiniz ya da teminatınızın yettiği tutara göre değil, yönetimin size vermeyi uygun bulduğu tutar olarak gerçekleşmektedir. Uzun süredir bu seçime hazırlanıyoruz. Kooperatiflerden kredi çekmek isteyen esnaf ve sanatkarımızın ev gibi ipoteği olmayabilir. Bunun yanında araç rehinli kredi imkanını getirmek istiyoruz. Sene 2021 oldu, kooperatifte halen daktilolarla işlem yapılıyor. Evrak hazırlama işi 1 gün sürüyor. Biz bu işi kendimiz yapacağız, evrak hazırlama işini biz üstleneceğiz. Kooperatifte açık oy usulü seçim yapılıyor. Biz kapalı oy kullanılmasını isteyeceğiz. Kazanırsak esnafımız için çalışacağız, kazanamazsak esnafımız adına konuların takipçisi olacağız” dedi. Erdem ŞENGÜL

BENZER HABERLER
X