Kaya; Hem acı, hem komik bir durum
14 Ocak 2015 16:20

Kaya; Hem acı, hem komik bir durum

Büyük Birlik Partisi Gölcük İlçe Başkanı Remzi Kaya, emekli maaşlarına yapılan zamlar ve Fransa’nın Paris Kentinde yaşanan olaylar hakkında açıklamalarda bulundu

Büyük Birlik Partisi Gölcük İlçe Başkanı Remzi Kaya, emekli maaşlarına yapılan zamlar ve son günlerde Fransa’nın Paris Kentinde yaşanan olaylar hakkında açıklamalarda bulundu. İlçe Başkanı Kaya emekli maaşlarına yapılan zam oranlarıyla ilgili açıklamalarında “Açıklanan rakamların sonucunda emeklilerimize 2015 yılı Ocak ayı zam oranları olarak 24 lira aylık zam verilmiştir. Ne kadar acı bir durumdur ki; emekli maaşlarına verilen zam oranları bir aya bölündüğü zaman günlük bir simit parası dahi düşmemektedir. Emeklilerimize 80 kuruşu layık görenler kendi vekil maaşlarına gelince 1716 liralık zammı az buluyor. El insaf, el haya diye buna denir. Daha sonrasında ise bir başka durum da şudur; Sayın Arınç açıklamalarında işlenen olay ve cinayetlerin faallerini 36 saat içerisinde buluyoruz dedi. Tabi bu durumda bizlerinde aklına 6 yıl önce Şehit edilen ve namus sözü verilen Liderimizin Şehit edilmesindeki sır perdesinin aralanmaması akıllarımıza geldi. Hem namus sözü veren ve hem de bu sözleri sarf edenler bizim liderimizle ilgili olan konuyu bilerek mi çözmüyorlar?” dedi. 

‘KESİNLİKLE ONAYLAMIYORUZ’

İlçe Başkanı Kaya, açıklamalarına Fransa’da yaşanan olaylar hakkında devam etti. Kaya “Geçtiğimiz günlerde hiçbirimizin istemeyeceği bir şekilde Paris’te bir saldırı düzenlendi. Öncelikle her kim olursa olsun ve hangi dine, millete mensup olursa olsun, hiç kimse bizim dinimize ve dini kutsallarımıza dil uzatma hakkına, hakaret etme hakkını kendisinde bulmasın. Bizim dinimize ve kutsallarımıza hakaret eden kişinin cezaların en ağırı ile cezalandırılması gerekir, fakat bu demokratik yollardan gerçekleştirilmelidir, terör saldırılarını kesinlikle onaylamıyoruz ve sonuna kadar kınıyoruz” dedi.

‘DEMOKRATİK TEPKİMİZİ GÖSTERSEYDİK’

Kaya, “Ancak bir başka konu olayın hala arka planı tam olarak ortaya çıkarılmamıştır. Yani bu saldırıyı gerçekten Müslümanların yapıp yapmadığı belli değildir. Yine Paris gibi bir kentte yapılan bu saldırı aslında dünya kamuoyunda Müslümanlara yönelik en büyük darbeyi verme gayretidir. Keşke o kişilere saldırı düzenleneceğine bizler dünyada ki Müslümanlar olarla bir araya gelip, dinimize, kutsallarımıza edilen hakaretlere demokratik tepkimizi gösterseydik” dedi.

‘ÖNCE KENDİ ÜLKEMİZDEN BAŞLASINLAR’

İlçe Başkanı Kaya, “Yaşanan olayın ardından düzenlenen yürüyüşe katılan devlet liderlerine bakıldığı zaman ise olay hem acı hem komik bir boyuta geliyor. Elinde başta bebekler olmak üzere yüzlerce Müslüman’ın kanı olan devlet liderleri bile orada terörü lanetleme yürüyüşüne katılıyor. Günümüze kadar Filistin’de yüzlerce bebeği, yaşlıyı, kadını, çocuğu öldürten Netenyahu bile orada teröre lanet eylemlerinde bulunuyor. İşte bu durum çok acı ve gülünç bir durumdur. Akan kan Müslüman kanı olduğunda seslerini çıkartmayanlar, kendi canlarına dokunulduğu vakit ayağa kalkıyorlar. Kendi ülke hükümetimize baktığımız zaman ise ülkesinde birçok kez şehit cenazesine katılmayan, yaşanan olaylar karşısında yapılan yürüyüşlere şiddetle tepki veren hükümetimiz bile oraya giderek yürüyüş yapıyor. Elbette ki dünyanın neresinde olursa olsun terörü desteklemiyor ve lanetliyoruz, ancak buna önce kendi ülkemizden başlasınlar. Kendi ülkesinde yürüyüş yapanı darp edenler oraya giderek yürüyüşte bulunuyor, bu da yine ayrı bir gülünç durumdur” dedi.

BENZER HABERLER
X