Kaya; Çözüm değil, bölünme sürecidir
Büyük Birlik Partisi Gölcük İlçe Başkanı Remzi Kaya, başta Cizre olayları olmak üzere gündemdeki yaşananlar hakkında açıklamalarda bulundu
Büyük Birlik Partisi Gölcük İlçe Başkanı Remzi kaya, başta Cizre olayları olmak üzere gündemdeki yaşananlar hakkında açıklamalarda bulundu. Kaya, olayların sadece Cizre’de yaşanmadığını dile getirerek “Son günlerde yaşanan hadiselere bakıldığı zaman olaylar sadece Cizre’de gerçekleşiyor gibi görünüyor. Ancak bu tür olaylar Güneydoğu Bölgesinde ve PKK’lıların çoğunluk oldukları her yerde yaşanıyor. Fakat ilginç olan ise yaşanan olaylar karşısında mevcut hükümet hala çözüm sürecinin çok iyi gittiğini hiç çekinmeden ve sıkılmadan dile getiriyor. Aslında bu doğru, çözüm süreci AKP ve PKK’ya göre onların istediği gibi ilerlediği için iyi gidiyor. Daha önceden de her fırsatta söylediğimiz üzere PKK önceden sadece dağdaydı ancak şimdi ise şehirlerimizde kötü emellerine devam ediyor” dedi.
‘BÖLÜNME SÜRECİ GERÇEKLEŞİYOR’
İlçe Başkanı Remzi Kaya açıklamalarına şu şekilde devam etti; “PKK’lılar o bölgede sadece Hüda-Par’lılar ile değil, düzgün olan insanlarımızla da olaylar çıkartıyor. Şu bir gerçektir ki; geniş kapsamda bakıldığı zaman elbette ki bizlerde çözüm süreci isteyen kişileriz. Fakat AKP Hükümetinin yaptığı şey çözüm süreci değil, ‘çözülme’ yani diğer bir tabirle ‘bölünme sürecidir.’ O bölgede yapılanları ele aldığımız zaman kendi devlet dairelerini oluşturuyorlar, kendi yöneticilerini atıyorlar, herhangi bir imar için bile ruhsat alması gereken kişiler önce PKK’dan yeterlilik istiyor. Daha sonrasında alınan devlet ihalelerinin yüzde 10’u KCK’ya bırakılıyor. Bunların bir an önce önüne geçilmesi lazım, aksi takdirde bölünme süreci gerçekleşiyor” dedi.
‘GİRİŞİMLERDE BULUNUYORLAR’
Kaya, “Bölücülerin böylesine yüz bulmaları özellikle bizim liderimiz olan Muhsin Yazıcıoğlu’nun şehit edilmesinin ardından başlamıştır. Amaçları ise Türkiye Cumhuriyeti Devleti’ni sadece ve sadece iç karışıklıkla bölebileceklerini bilmeleridir. Yani bölünmek için tek şart gençlerin arasındaki iç karışıklıktır, onlarda bunu bildikleri için böylesine girişimlerde bulunuyorlar. Bizler bu doğrultuda teşkilatlarımızın bulunduğu her yerde programlar düzenleyerek vatandaşlarımızı bilgilendirmeye çalışıyoruz ve diğer muhalefet partilerinde bunu yapması gerekiyor” dedi.
‘BİRBİRLERİNE DOLANMAYA BAŞLADILAR’
BBP İlçe Başkanı Remzi Kaya, açıklamalarına yolsuzluk operasyonları ile devam etti. Kaya, “Yaşanan yolsuzluk olayları tam tamına bir rezalettir. Yolsuzluk olaylarına ismi birinci sırada kazınan bakan Erdoğan Bayraktar, bugün kalkıp kendisini kimsenin yargılayamayacağını dile getiriyor. Başbakanları onlara çıkıp divanda yargılanmalarını söylediği halde onlar cesaret edemediler ve Başbakan’a bizler divana çıkarsak her şeyi anlatırız dediler. Birbirlerine dolanmaya başladılar” dedi.