Kocaeli’de Nevruz Bayramı kutlandı
Kocaeli’de baharın müjdecisi Nevruz Bayramı dolayısıyla kutlama yapıldı
$ Dolar 44,3717 %0,19
€ Euro 51,1771 %-0,07
£ Sterlin 58,9528 %-0,25
Altın $4.493,55 %2,55
Gümüş 99,51 %2,57
Kavşak projesi tamamlandığında özellikle şehirlerarası taşımacılık yapan araçlar tarafından trafik yoğunluğu oluşturulan bölge, rahat bir nefes alacak
Kocaeli Büyükşehir Belediyesi kent trafiğini rahatlatmak amacıyla yapılması planlanan köprülü kavşağı Gölcük’e kazandırmaya hazırlanıyor. Köprülü kavşakların yapıldığı bölgelerde trafik akışı transit hale gelerek akış sağlandığından dolayı yollarda araç yığılmaları yaşanmıyor. Köprülü kavşakların sağladığı akıcı trafik, hem zamandan hem de yakıttan tasarruf sağlıyor. Büyükşehir Belediyesi bu amaçla kentteki kilit noktaları köprülü kavşaklarla akıcı hale getiriyor.
NEFES ALACAK
Büyükşehir Belediyesi bu kavşaklardan birini de ilçemizde Gölcük Yüzbaşılar mevkiine kazandıracak. Kavşağın yapımı için daha önce gerçekleştirilen ihaleyle Büyükşehir Belediyesi işi yüklenecek firmayı belirledi. Köprülü kavşak projesi Nivol İnşaat +Nafia İnşaat ortaklığı tarafından hayata geçirilecek. D-130’daki kavşak projesi tamamlandığında özellikle şehirlerarası taşımacılık yapan araçlar tarafından trafik yoğunluğu oluşturulan bölge, rahat bir nefes alacak.
IŞIKLAR ORTADAN KALKACAK
Gölcük-2, Değirmendere Köprülü Kavşaklarından sonra Yüzbaşılar Kavşağı bölgedeki trafiği transit hale getirecek. Gölcük-2 kavşağından sonra yer alan ve mevcutta trafik ışıklarıyla kontrol edilen Yüzbaşılar Kavşağı köprülü kavşakla rahat bir nefes alacak. İzmit-Yalova karayolu (D-130) üzerinde mevcut Değirmendere ve Gölcük-2 kavşakları ile transit geçiş yapan anayol trafiği, projenin tamamlanmasıyla Yüzbaşılar Mevkiinde akış sağlanacak. Proje ile Yüzbaşılar’daki trafik ışıkları ortadan kalkacak. Yalova ve İzmit yönlü dönüşler köprü altındaki dönel kavşaktan yapılacak.
190 METRE KÖPRÜ
Proje kapsamında yaklaşık 190 metre uzunluğunda, 8 açıklıklı öngermeli basit kirişli köprü yapılacak. Kavşak alanında şeffaflık sağlanarak, çevre yerleşimleri, estetik açıdan en az rahatsız edilmek suretiyle köprü altında dönel kavşak ile geri dönüşler için uygun, güvenli alan bırakılması için köprü boyu uzun tutulacak.