Karataş, ‘İnsan odaklı çalışıyoruz’
29 Eylül 2026 16:54

Karataş, ‘İnsan odaklı çalışıyoruz’

Türkiye Yardım Sevenler Derneği Gölcük Şubesi Başkanı Güler Karataş, dernek çalışmalarına geçtiğimiz hafta itibariyle yeniden başladıklarını belirterek açıklamalarda bulundu. Karataş, “Çalışmalarımızda insan odaklı bir anlayışı benimsiyoruz” dedi

Türkiye Yardım Sevenler Derneği Gölcük Şubesi Başkanı Güler Karataş, yaz döneminde ara verdikleri ve geçtiğimiz hafta itibariyle yeniden başladıkları dernek çalışmaları hakkında açıklamalarda bulundu. Karataş, yapmış olduğu açıklamada “Derneğimizi geçtiğimiz hafta itibariyle açtık. Şu anda öğrencilerimizin burslarıyla ilgili çalışmalarımızı yürütüyoruz. Öğrencilerimizin bir kısmına Eylül ayında bursları verildi. Yeni başvuran öğrencilerimizin bursları ise Ekim ayında ödenecek. Daha önce de ifade ettiğim gibi burslarımızda bir son başvuru tarihi bulunmuyor. Burs başvurularını öğrencilerin ihtiyaç durumlarına göre değerlendiriyoruz. Başvuru sürecinden haberdar olmadığı için bize geç ulaşan ancak gerçekten ihtiyaç sahibi olan öğrencileri de değerlendiriyoruz. Bu hafta yeni gelen öğrencilerimizin durumlarını görüşüp kararlarımızı alacağız” dedi.

‘BAŞKA KURUMLARDAN ÖDENEK ALMIYORUZ’

Derneklerinin işleyişi hakkında da açıklamalarda bulunan Karataş, “Dernek olarak herhangi bir yerden, devletten ya da başka bir kurumdan ödenek veya yardım almıyoruz. Çalışmalarımızı kendi çabalarımız ve bağışçılarımızın desteğiyle sürdürüyoruz. Bağışçılarımızın katkılarıyla ihtiyaç sahiplerine yönelik çalışmalar gerçekleştiriyoruz. Derneğimizde görev değişimleri de yıllardır aynı sistemle yürütülüyor. Dışarıdan gelip aday olmak yerine, üyelerimiz dernekte yıllarca çalışarak süreci öğreniyor ve deneyim kazanıyor. Görev değişimi olduğunda yetişen üyelerimizden biri sorumluluğu devralıyor” diye konuştu.

‘ÇALIŞMALARIMIZI SİYASET ÜSTÜ BİR ANLAYIŞLA SÜRDÜRÜYORUZ’

Karataş, “Çalışmalarımızda insan odaklı bir anlayışı benimsiyoruz. Derneğimize başvuran kişilere hangi partiden olduklarını, ne iş yaptıklarını veya nereli olduklarını sormuyoruz; doğrudan ihtiyaçlarının ne olduğunu değerlendiriyoruz. Türkiye Yardım Sevenler Derneği 1928 yılında kurulmuş bir dernek. Dernek çatısı altında siyaset yapılmıyor. Herkese açık olan derneğimizde tüm siyasi görüşlere eşit mesafede duruyoruz. İhtiyaç sahibi herkese yardımcı olmayı ve çalışmalarımızı siyaset üstü bir anlayışla sürdürmeyi esas alıyoruz. Çalışmalarımızı haftalık program dahilinde yürütüyoruz. Her salı günü bir araya gelerek yapılacak işleri değerlendiriyor ve alınan kararları hayata geçiriyoruz” diyerek açıklamalarını sonlandırdı. Meltem ALKAN

BENZER HABERLER
X