Karaosmanoğlu’ndan KOTO’ya iade-i ziyaret
21 Şubat 2017 16:04

Karaosmanoğlu’ndan KOTO’ya iade-i ziyaret

Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, dün, Kocaeli Ticaret Odası Başkanı Necmi Bulut ve yönetim kurulu üyelerine iade-i ziyarette bulundu

Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, dün, Kocaeli Ticaret Odası Başkanı Necmi Bulut ve yönetim kurulu üyelerine iade-i ziyarette bulundu. Ziyarette konuşan Karaosmanoğlu, yaptığı konuşmasında; önceki hafta Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın talimatı ile başlayan ve kentimizde de hayata geçen istihdam seferberliği ile ilgili çalışmaların devam ettiğini söyledi. Önceki gün yapılan İl İstihdam Seferberliği toplantısında İŞKUR İl Müdürü Ulvi Yılmaz’ın ‘Yılsonuna kadar kentimizde 60 bin istihdam yapılacak’ sözlerini değerlendiren Karaosmanoğlu, “Şu an da kentimizde istihdam alanları var. Yaklaşık 50 bin kişilik bir istihdam alanı olmasın rağmen iş beğenmezlik ” dedi.

‘FİKİR ALIŞVERİŞİNDE BULUNACAĞIZ’

Ziyaret ile ilgili kısa bir konuşma yapan KOTO Başkanı Necmi Bulut, yaptığı konuşmasında; “Önceki günlerde başkanımıza ziyarette bulunmuştuk. Sağ olsunlar kendileri de bugün bizlere ziyarette bulundu. Kendilerine çok teşekkür ediyorum. Bugün yapacağımız görüşmelerde istihdam seferberliği ile ilgili fikir alışverişinde bulunacağız” dedi.

‘İŞ BEĞENMEYEN BİR KESİM VAR’

Ziyarette, basın mensuplarının istihdam seferberliği ile ilgili sorularını yanıtlayan Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, “Yaşam bütçe üzerine kuruluyor, İş, eş aş bunların hepsi önemli. Kocaeli’de iş çok. Toplantıda da işverenlerin belirttiği gibi kalifiye elemanda sıkıntı var. Bir de iş beğenmeyen bir kesim var. Burada da bir problem var. Kocaeli’de İzmit ve Gebze bölgesinde aslında işsizlik yok. İş adamları diyor ki 50 bin işçi lazım bize ama bulamıyoruz. 6 bin kişiden 300 kişi bile işe dönüş olmuyor diyorlar. İletişimde bir problem var. Biz hem MEB, halk eğitimi ile istihdamın önünü açacak meslek edindirme projeleri hayata geçiriyoruz. İş dünyasının ihtiyacını karşılayabilecek eleman yetiştirmeye hazırız. Devlet de bunları teşvik ediyor. Devlet meslek edinmek isteyen vatandaşın kurs boyunca sigortanı ödeyeceğim diyor. Müthiş bir çalışma” dedi.

‘ÜRETİM DÜNYASI TEŞVİK EDİLİYOR’

Her yıl nüfus artışıyla beraber iş ihtiyacının da arttığını belirten Karaosmanoğlu, “Üretim dünyası teşvik ediliyor. Yerelde de biz bu konuda yardımcı oluyoruz. Özellikle gençler kendilerini iyi yetiştirsinler. Aranan adam olsunlar, sıradan adam olmasınlar. Bunları yetiştirmek devletin görevidir. Köleliğe talip olmayalım daha sevdiğimiz işe talip olalım. Bu sıkıntılar yavaş yavaş aşılacak. Vatandaş geliyor bazen inşaatta iş var diyoruz. Başkan beni inşaata mı layık gördün diyor, nereye layıksın diyoruz onu da bilmiyor. Referandumdan sonra daha fazla bir özgüven olacaktır. Yatırımlarda bir miktar düşüş var. Referandumdan sonra Türkiye daha istikrarlı bir yürüyüşe geçecek. Türkiye büyümeye devam ediyor. Çalışmak isteyene gerçekten iş var” dedi.

BENZER HABERLER
X