Karaosmanoğlu Hafız Muharrem Camii açıldı
Karaosmanoğlu Hafız Muharrem Camisinin açılışı, Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Mehmet Görmez’in katılımlarıyla gerçekleştirildi
Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu’nun dedesi Hafız Muharrem Karaosmanoğlu’nun adına yapılan cami, Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Mehmet Görmez ve eşi Hatice Görmez, Kocaeli Valisi Hasan Basri Güzeloğlu, Kocaeli Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Sadettin Hülagü, Gebze Teknik Üniversitesi Prof. Dr. Haluk Görgün, Kocaeli Milletvekilleri Radiye Sezer Katırcıoğlu, İlyas Şeker ve Mehmet Akif Yılmaz, AK Parti İl Başkanı Şemsettin Ceyhan, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Doç. Dr. Tahir Büyükakın, İlçe Belediye Başkanları, kenti bürokrasisinin temsilcileri, Karaosmanoğlu ailesinin temsilcileri ve çok sayıda vatandaş katıldı.
‘CAMİLERDE BEDENLER DEĞİL, RUHLAR BİRARAYA GELİR’
Karaosmanoğlu Hafız Muharrem Camisinin açılışında konuşma yapan Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, “Camiler Allah’ın evidir. Belediye Başkanları olarak kentimizdeki camilere önemli katkılar veriyor ve teşvik ediyoruz. Camiler sadece bedenlerin geldiği yer değil, ruhların bir araya geldiği Beytullah’ın bir şubesidir. Allah güzeldir güzeli sever anlayışıyla beynimizi dinlendiren bir yapı cami inşa etmek gerekir. Asil bir ruhu olmalıdır. Bu camimizde buna çok dikkat ettik” dedi
600 KİŞİ İBADET EDEBİLECEK
Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu konuşmasında, “Camiyi hayatın dışına itmemek gerekir. Hayatımızın merkezine camiyi oturtmalıyız” diyerek konuştu. Karaosmanoğlu Cami Eğitim ve Kültür Derneği Başkanı İsmail Karaosmanoğlu’da, “Bu camiyi inşa ederken bir medeniyetin ve şehrin bu cami üzerinde gelişmesini istedik. 7 dönüm 350 metre kare kapalı alanda 600 kişi ibadet edebilecek” dedi.
‘ÜMMETİN OLUŞUMUNA EKİLEN ÇEKİRDEKTİR’
Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Mehmet Görmez’in açılışta yaptığı konuşmada da, “Milletçe hüzünlü günler geçiriyoruz. Yüce Rabbimizden bütün şehitlere rahmet etmesini istiyorum. Kardeşlikte taviz vermeyen milletimizin başı sağ olsun. Camileri inşa edebiliriz, imar ise ancak kalbimizde tevhidin buluştuğunda camileri imar etmiş oluruz. Biz camileri inşa, camiler bizi imar, bizde dünyayı imar edebiliriz. Mescidler sadece namaz kılındığı yer değildir. Camiler ümmetimin oluşumuna ekilen çekirdektir” ifadelerini kullandı.
AÇILIŞ KURDELESİ KESİLDİ
Prof. Dr.Mehmet Görmez konuşmasında ayrıca, “İdeal genç neşeyi rabbine ibadetle bulan gençtir. Allah’ı zikretmek hatırlamakla olur. Cami bunun içindir ve camiye koşun. Camileri şehrin kalbine taşıyamadık maalesef. Erdemli şehirler erdemlilerin kurduğu şehirler olacak. Kendini imar etmeyen dünyayı imar edebilir mi? Camileri inşa ediyoruz bizi imar etsin diye. Dini imar etmiş yüreklerin dünyayı imar etmesini istiyor yüce rabbimiz. Mescitleri sadece Allah’a iman edenler, zekatı dosdoğru verenler imar eder” diyerek sözlerini tamamladı. Daha sonra Karaosmanoğlu Hafız Muharrem Camisi dualarla, kurdelenin kesilmesiyle açıldı.