Kocaeli’de Nevruz Bayramı kutlandı
Kocaeli’de baharın müjdecisi Nevruz Bayramı dolayısıyla kutlama yapıldı
$ Dolar 44,3717 %0,19
€ Euro 51,1771 %-0,07
£ Sterlin 58,9528 %-0,25
Altın $4.493,55 %2,55
Gümüş 99,51 %2,57
İYİ Parti Gölcük İlçe Teşkilatı, geçtiğimiz gün parti binasında, ilk kongre heyecanını yaşadı. Genel Başkanlığını Meral Akşener’in yaptığı İYİ Parti’nin Gölcük’te kurucu başkanlık görevini üstlenen Av. Büşra Karademir’in tek aday olduğu kongrede 146 delege oy kullandı. Kurucu Başkan Av. Karademir, tüm delegelerin oyunu alarak seçilmiş başkan ünvanını aldı. Kongreye İYİ Parti İl Yöneticileri, İYİ Parti İlçe Başkanı Av. Büşra Karademir, parti yönetimi ve delegeler katılım gösterdi.
‘ATATÜRK’ÜN EMANETİNİ SAHİPSİZ BIRAKAMIYORUZ’
Gerçekleştirilen kongrede İYİ Parti Gölcük İlçe Yöneticisi Çetin Kocatürk, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’in konuşmasını okudu ve “Bu topraklar için canını ortaya koymuş şehitlerimizin ruhları şad olsun. Vatan toprağı için mücadele eden Mehmetçiğimiz sağ olsun, var olsun. Bizleri bu çatı altında buluşturan Yüce Rabbime şükürler olsun. Bizler İYİ Parti’deyiz çünkü bizler, demokrasinin ayaklar altına alınmasına seyirci kalamıyoruz. Çünkü bizler haksızlığa, hukuksuzluğa karşı susup oturamıyoruz. Çünkü gençlerimiz mutsuz ve umutsuzken bizler mutlu olamıyoruz. Çünkü bizler, binlerce yıllık tarihimizi ve Atatürk’ün emanetini sahipsiz bırakamıyoruz. Çünkü bizler, Türk milletinin huzur içinde, refah içinde, çok daha iyi bir Türkiye’de yaşayabileceğine inanıyoruz. Türkiye iyi olacak dedik ve bu yolda tüm gücümüzle, sizlerle birlikte, milletimizle birlikte emin adımlarla yürüyoruz. Henüz kuruluşumuz üzerinden birkaç ay geçmiş olmasına karşın ne mutlu bizlere ki İYİ Parti, Türkiye siyasetinde en ön sıradan yer edinmiş ve milyonların umudu olmayı başarmış bir hareket haline gelmiştir. Kurulamaz dediler kurulduk; tutunamaz dediler, tutunduk. Bugün de iktidar olamaz diyorlar. Andım olsun ki yarın da iktidar olduğumuzu göreceğiz” dedi.
‘İYİ PARTİ BİR KARDEŞLİK HAREKETİDİR’
Akşener’in konuşmasını okumaya devam eden Kocatürk, “Her gün nefret saçanlar, topluma nifak sokanlar, kavga etmeyi maharet bilenler, koltuğa yapışmayı başarı sayanlar, İYİ Parti’yi anlayamayacaklar. İYİ Parti bir kardeşlik hareketidir. İYİ Parti bir kucaklaşma hareketidir. Nefretin, kavganın, bağrışmanın hüküm sürdüğü kara bulutları dağıtmak için buradayız. ‘Senin dilin ne?’ demedik. ‘Senin inancın ne?’ diye sormadık. ‘Ne olursan ol gel’ diyen Mevlana misali, toplumun her kesimine kucak açtık. Sizlere düşen görev il il, ilçe ilçe, mahalle mahalle bu kucaklaşmayı yurdun dört bir köşesinde sağlamak olacaktır. Sizlere düşen görev, liyakat sahibi her insanımıza partimiz içinde bir yol açmak olacaktır. Türkiye’nin iyi olması için önce bizler iyi olmalıyız. Kuruluşumuzda olduğu gibi bu sevgi mabedine katılmak ve milletine hizmet etmek için kapımıza gelen milyonlarca vatandaşımız olacak. Her birini kucaklayın, her birini dinleyin. Samimi duygularla bu ülkeye hizmet etmek isteyen herkesi İYİ Parti çatısı altına davet edin. Bizler ne yüzde 40, ne de yüzde 50 ile yetineceğiz. Bu mücadele yüzde 100’ün hayır duasını alana kadar devam edecektir. İYİ Parti sizlerin fedakârlıklarıyla bugünlere geldi ve inanıyorum ki sizlerin aklı ve azmi ile birlikte geleceğe yürüyecek. İlçe kongremiz hayırlı olsun. Allah hepimizin yolunu açık etsin” dedi.
‘PARTİMİZİ GÜZEL BİR NOKTAYA GETİRDİK’
Kocatürk’ün ardından sözü İYİ Parti Kurucu İlçe Başkanı ve kongrede başkanlığa tek aday gösterilen Av. Büşra Karademir aldı. Karademir, “Sözlerime öncelikle Mehmetçiğimizi rahmet ve saygıyla anarak başlamak istiyorum. Allah Mehmetçiğimizin yar ve yardımcısı olsun. Kısa bir zamanda ilçe binamızı kurduk. Kurucular olarak partimizi güzel bir noktaya getirdik. Allah’a çok şükür ki birinci kongremizi yapmak da nasip oldu. Sizlerin de bu konudaki desteği için ben çok teşekkür ediyorum. Divan başkanlığını oluşturmak için teklifte bulunuyorum. Divan başkanlığına Güzin Aşkın Alpaslan Atalı, başkan yardımcılığına Huriye Banu Canayakın, katip üyeliklerine Mert Cem Gönenç, Osman Sefa Sinanlıoğlu ve Eser Derya isimlerini teklif ediyorum. Kongremizin hayırlara vesile olmasını diliyorum” dedi. Divan kurulu için teklif edilen isimlerin oy birliği ile kabul edilmesinden sonra kongreye divan yönetimince devam edildi.
146 DELEGENİN TÜMÜNÜN OYUNU ALDI
Divan seçiminin ardından partinin kuruluşundan bu yana yapmış olduğu faaliyetlerin raporu ile mali raporu okundu. Raporlar, oy birliği ile ibra edildi. Sonrasında tek adayın olduğu kongrede seçime gidildi. Toplam 146 delegenin oy kullandığı kongrede, delegelerin tümünün oyunu alan Kurucu Başkan Av. Büşra Karademir, seçilmiş başkan oldu.
BAŞKAN KARADEMİR’İN LİSTESİ
Yönetim Kurulu Asil: Hilal Saral, Aydan Akmeşe, Ayşen Saral, Ayşe Ulutaş, Esra Yılmaz, Fatma Ulutan, Aygül Küçük, Füruzan Topal, Çetin Kocatürk, Emrah Salbacak, Halit Motor, Tamer Ayaz, Muharrem Odabaş, Hasan Karabulut, Ercan Kemal Çavdar, Naci Özkaran, İsmail Can Gönenç, Yaşar Tosun, Necmettin Acar, Erdinç Eskialp, İsmail Aynacı, Kamil Emrah Erenkaya, Eser Derya, Yunus Çolak, Fatih Çelebi, Yaşar Kara, Erol Erdoğan, Eyüphan Öztürk, Soner Yusufoğlu, Tarık Koyun, Kemal Akkaya, Nebi Balaban.
Yönetim Kurulu Yedek: İbrahim Akyol, Selami Çakır, Ertuğrul Büyükbudak, Fiikret Tosun, Kemal Sevinç, Kürşat Kocatürk, Alperen Erkul, Ahmet Var, Başak Yurtsever, Fethi Uluyüz, Mahmut Açar, Gizem Balaban, Burak Ertay, Kısmet Şarman, Esra Akdemir, Tahsin Bayrak, Ferhat Haydar, Gökhan Kesat, Zeynep Şahin, Hasan Ayaz, Feyza Atar, Ceyda Karabulut, Berna Erişir, Kamil Ürer, Abdülkerim Çolak, Şeyma Kolburan, Suat Altun, Tuba Barış, Burakhan Atik, Yener Payza, Harun Öztürk, Neslihan Motor, Benhur Kurt. Erdem ŞENGÜL