‘Kapsamlı düzenlemeye ihtiyacımız var’
04 Ağustos 2023 15:05

‘Kapsamlı düzenlemeye ihtiyacımız var’

Büyük Birlik Partisi (BBP) Gölcük İlçe Başkanı Şahin Akpınar, vergi düzenlemesi hakkında yazılı açıklamada yaptı. Akpınar, yaptığı açıklamada “Vergi sistemimizle ilgili çok kapsamlı düzenlemeye ihtiyacımız var” dedi

Büyük Birlik Partisi (BBP) Gölcük İlçe Başkanı Şahin Akpınar, yaptığı yazılı açıklamada 7. Dönem Kamu Toplu Sözleşmesi görüşmelerinin başladığına işaret ederek, şöyle devam etti: "Temennimiz memurlarımızı, çalışanlarımızı önce enflasyona ezdirmemek, daha sonra da refah paylarını artırmak olmalıdır. Bunun yolu, Türkiye'nin denk bütçe yapabilmesinden geçmektedir. Bunun yolu Türkiye'nin dış ticaretindeki açığı kapatması, cari açıktan kurtulmasından geçmektedir. Bunun yolu Türkiye'de Merkez Bankası döviz rezervlerinin daha da yükselmesinden geçmektedir. Bunun yolu üretim, istihdam ve yatırımdan geçmektedir” dedi.

‘VATANDAŞLARIMIZIN TAMAMININ SIRTINA YÜKLENMEMELİ’

Vergi sistemiyle ilgili değerlendirmelerde bulunan Akpınar, şunları söyledi: “Vergi sistemimizle ilgili çok kapsamlı düzenlemeye ihtiyacımız var. Bu maliyetlerin yükü, vatandaşlarımızın tamamının sırtına yüklenmemelidir. Geliri düşük olan ile geliri yüksek olan akaryakıtta aynı Özel Tüketim Vergisi'ni ödememelidir. Bu adil, hakkaniyetli değildir. Türkiye'nin en zengin, en varlıklı insanıyla 7 bin 500 lira emekli maaşı alan ya da 11 bin 400 lira asgari ücret alan akaryakıt istasyonuna gittiğinde aynı miktarda ÖTV ödememelidir. Vergi, kazancı olandan, varlıklı olandan alınır, emekli ya da asgari ücretliden vergi alınmaz, alınmamalıdır. Dolayısıyla burada düzenlemeye ihtiyaç vardır. Ayrıca emeklilerimize yılbaşını bekleyin açıklamalarına istinaden Sayın Genel Başkanımız Mustafa Destici’de defaten vurgulamıştır, emeklilerin maaşlarının yılbaşı beklenmeden yeniden düzenlenerek artırılması gereklidir, artırılıncaya kadarda biz bunu her fırsatta dile getirmeye devam edeceğiz” dedi.

‘CUMHUR İTTİFAKI SADECE BİR SEÇİM İTTİFAKI DEĞİLDİR’

Açıklamalarına, yerel seçimlerde Cumhur İttifakı devam edecek mi? Millet İttifakı'nda olan büyükşehirlerde işbirliği olacak mı? konuları üzerine devam eden Akpınar, "Cumhur İttifakı sadece bir seçim ittifakı değildir, bir pazarlık ittifakı asla değildir. Cumhur İttifakı, 15 Temmuz gecesi hain FETÖ darbesine karşı sokakta kurulmuş bir ittifaktır. Bu anlamda, Büyük Birlik Partisi ittifaka, ittifakın ruhuna bağlıdır" dedi.

‘YETKİLİ KURULLARIMIZ BUNU DEĞERLENDİRİR’

Başkan Akpınar, “Malumunuz bu bağlılıkla birlikte son genel seçimlerde, Cumhur İttifakı çatısı altında kendi adımız, amblemimizle yer aldık. Önümüzdeki yerel seçimlerle ilgili, bütün hazırlıklarımız da bütün belediyelerle birlikte Gölcük’tede yine kendi adımız, amblemimiz ve adaylarımızla seçime girmektir lakin Cumhur İttifakı çatısı altında İstanbul, Ankara başta olmak üzere büyükşehirlerde bir işbirliği gündeme gelir ve ortak bir zeminde buluşursak elbette bunu da Büyük Birlik Partisi olarak yetkili kurullarımız bunu değerlendirerek, memleketimiz için en faydalı durum ne ise herzamanki gibi tekrar onu uygulayacaktır” dedi.

BENZER HABERLER
X