Kandıra'dan ilk kafile Hacca uğurlandı
05 Eylül 2014 17:07

Kandıra'dan ilk kafile Hacca uğurlandı

Kandıra’nın ilk hacı kafilesi, düzenlenen törenle kutsal topraklara uğurlandı

Diyanet İşleri Başkanlığı’nın organizasyonu ile Hacca gidecek olan 11 hacı adayı için Kandıra İlçe Müftülüğü tarafından uğurlama töreni düzenlendi. Kandıra Belediye Başkanı Ünal Köken’in de katıldığı uğurlama töreni Kandıra Merkez Çarşı Cami önünde gerçekleşti. Hac görevini yerine getirecek olan 11 hacı adayı, okunan ilahiler ve dualar eşliğinde aileleri ve sevdikleriyle vedalaştı.

‘DUA ETMEYİ EKSİK ETMEYİN’

Hac görevlerini hayırlı bir şekilde yerine getirip yurda dönmelerini temenni eden Belediye Başkanı Ünal Köken, “Uzun zamandır beklediğiniz hacı olma şerefine inşallah erişeceksiniz. Kazasız belasız, sağlıklı sıhhatli bir şekilde hacı olarak yurda dönmenizi Cenab-ı Allah sizlere nasip etsin. Oralarda yapacağınız dualarda memleketimizin birlik ve beraberliği için de dua etmeyi eksik etmeyin” diye konuştu. Konuşmasının ardından hacı adaylarının ,hediyelerini veren Başkan Köken, hayırlı yolculuklar diledi.

 

UĞURLAMA TÖRENİ

Ardından Kocaeli’nden yola çıkan 300 kişilik kafilenin arasında olan Kandıralı hacı adayları, il müftülüğünün düzenlediği uğurlama törenine katılmak için yola çıktı. Başiskele İlçe Müftüsü Abdulsamet Erkul’un kafile başkanlığında hac görevlerini yerine getirecek olan Kandıralı hacı adayları, Perşembe Pazarı alanından kutsal topraklara uğurlandı.

BENZER HABERLER
X