‘Kan bağışına ciddi önem vermeliyiz’
Türk Kızılay Gölcük Şubesi Başkanı Orhan Barış, 17 Ağustos 1999 Gölcük Depremi’nin 24. yıldönümünde yapılan anma programındaki faaliyetleri ve kan bağış kampanyaları hakkında açıklamalarda bulundu. Barış, “Kan bağışına ciddi önem vermeliyiz” dedi
Türk Kızılay Gölcük Şubesi Başkanı Orhan Barış, 17 Ağustos 1999 Gölcük Depremi’nin 24. yıldönümünde yapılan anma programındaki faaliyetleri ve kan bağış kampanyaları ile ilgili olarak dün bazı açıklamalarda bulundu. İlk olarak 17 Ağustos Gölcük Depremi anma faaliyetlerindeki çalışmalarına değinen Başkan Barış, “Öncelikle 24 yıl önce yaşadığımız ve on binlerce canımızı yitirdiğimiz Gölcük Depremi’nin acısını hala yaşadığımızı ifade etmek istiyoruz. Bu anlamda, gerek 17 Ağustos, gerekse diğer tüm afetlerde hayatlarını kaybeden vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet, kederli aileleri ve milletimize sabır ve başsağlığı diliyoruz” dedi.
‘ÇALIŞMALARIMIZ HAKKINDA BİLGİ VERDİK’
Sözlerine devam eden Başkan Barış, “17 Ağustos 1999 günü meydana gelen 7,4 büyüklüğündeki deprem, hepimizin hayatını ciddi anlamda etkiledi ve hem kentimiz hem de insanımız açısından milat oldu. Kentimizde 24 yıl önce yaşanan depremin anma programı da geçtiğimiz Çarşamba günü Kavaklı’da gerçekleştirildi ve bizler de Türk Kızılay olarak orada yerimizi aldık. Halkımıza çeşitli ikramlarımız oldu. Helva dağıttık ve bunun yanı sıra kurumumuzun çalışmaları hakkında halkımıza birçok bilgi verdik. Tek temennimiz, ülkemizin artık bu tür depremler yaşamaması, yaşayacak olsak bile bu kadar kötü sonuçlar ortaya çıkarmamasıdır” dedi.
‘BİR BAĞIŞ, ÜÇ ŞİFA’
Başkan Barış, açıklamasına kan bağışının önemine değinerek son verdi ve “Bilindiği üzere yaz aylarında birçok insanımız tatile gittiği için kan bağışlarında ister istemez bir düşüş yaşanıyor. Bu sıcak yaz günlerinde de kan stoklarının oldukça azaldığını görmekteyiz. Kan bağışının hastalara şifa verme konusundaki önemine baktığımız zaman bağışların sayı ve miktar olarak arttırılmasında büyük bir fayda olduğunu söyleyebiliriz. Özellikle son dönemde bağışlar azaldı. Bunu önlemek ve hastaların acil tedavisi adına kan bağışlarını arttırmalıyız, bağışlara ciddi önem vermeliyiz. Bir kan bağışının, üç hastaya şifa olduğunu unutmayalım” ifadelerini kullandı. n Erdem ŞENGÜL