Kocaeli’de Nevruz Bayramı kutlandı
Kocaeli’de baharın müjdecisi Nevruz Bayramı dolayısıyla kutlama yapıldı
$ Dolar 44,3717 %0,19
€ Euro 51,1771 %-0,07
£ Sterlin 58,9528 %-0,25
Altın $4.493,55 %2,55
Gümüş 99,51 %2,57
“Güney sınırımızda yüz binlerce kadının ölümüne, milyonlarca kadının çaresizce göç etmesine sessiz kalan Birleşmiş Milletler’in ilan ettiği Dünya Kadınlar Günü’nü kutlamıyor, protesto ediyorum” dedi
MHP Gölcük İlçe Kadın Kolları, geçtiğimiz gün ilçemizde bulunan bir kafede bir araya gelerek yeni dönemde yapılacak çalışmaları değerlendirdi. Birlik beraberlik mesajlarının verildiği toplantıya MHP İl Başkan Yardımcısı Hüseyin Çakıroğlu, Gölcük İlçe Başkanı Bilal Çakır, Gölcük İlçe Kadın Kolları Gülay Ozantürk ve kadın kolları üyeleri katılım gösterdi.
‘CEZA, SUÇU ÖNLEYECEK DERECEDE OLMALI’
MHP Gölcük İlçe Kadın Kolları Başkanı Gülay Ozantürk toplantıda yapmış olduğu konuşmasında, “8 Mart 1857 yılında , ABD’de dokuma işçilerinin greve gitmesi ve bunun sonucunda polis müdahalesiyle birlikte çoğunluğu kadın olan 129 kişinin hayatını kaybetmesiyle sonuçlandı. 1977 yılında Birleşmiş Milletler 8 Mart tarihinin Dünya Kadınlar Günü olarak kutlanmasına karar verdi. Ülkemizde kadınlara yönelik şiddetin zirveye ulaştığı bugünlerde konunun çözümüne yönelik adımların atılması son derece önemlidir. Bu adımların en önemlisi uygulanan cezaların caydırıcı olmasıdır. Ceza, suçu önleyecek derecede etkili ve ceza indirimi gibi toplumda infiale sebebiyet veren durumların üzerinde olmalıdır. Toplumda bilinç düzeyini arttırıcı çalışmalar yapılmalı, eğitim ile insanların konuya olan bakış açıları düzeltilmelidir” ifadelerini kullandı.
OZANTÜRK’TEN BM’YE TEPKİ
Sözlerine devam eden Başkan Ozantürk, “Sayın MHP Genel Başkanı Dr. Devlet Bahçeli Salı günkü grup toplantısında kadına yönelik şiddeti kınayarak ‘gerekirse hadım, gerekirse idam edilmeli’ diyerek bu konudaki hassasiyetini dile getirmiştir. Kadının sosyal hayatta, iş hayatında, siyasette karşılaştığı sıkıntılar ise yukarıda anlattığımız konuların gölgesinde kalmaktadır. 1857 yılının üzerinden 161 yıl geçti ve biz Dünya Kadınlar Günü’nde kadının yaşam hakkını savunuyoruz. Kadınları yaşatmayı başarabilirsek, önce diğer haklarını da tartışabiliriz. Cenneti annelerin ayaklarının altında gören bir dinin mensubu olan bu millete, bu ayıp yeter. Güney sınırımızda yüz binlerce kadının ölümüne, milyonlarca kadının çaresizce göç etmesine sessiz kalan Birleşmiş Milletler’in ilan ettiği Dünya Kadınlar Günü’nü kutlamıyor, protesto ediyorum” şeklinde konuştu.