‘Kabul edilebilir bir miktar belirlenmeli’
‘Kabul edilebilir bir miktar belirlenmeli’
Türk Harb-İş Sendikası Kocaeli Şubesi Başkanı Korkut Gökbayrak, TÜRK-İŞ Başkanlar Kurulu Toplantısı’nda yapılan asgari ücret görüşmeleri hakkında açıklamalarda bulundu. Gökbayrak, “Kabul edilebilir bir miktar belirlenmeli” dedi
Türk Harb-İş Sendikası Kocaeli Şubesi Başkanı Korkut Gökbayrak, geçtiğimiz gün toplanan TÜRK-İŞ Başkanlar Kurulu toplantısı ile ilgili olarak dün bazı açıklamalarda bulundu. Başkan Gökbayrak, konu hakkındaki açıklamasında “TÜRK-İŞ Başkanlar Kurulu, 7 Aralık 2022 tarihinde konfederasyon genel merkez binasında toplandı. Asgari Ücret Tespit Komisyonu’nun ilk toplantısı öncesi gerçekleştirilen TÜRK-İŞ Başkanlar Kurulu Toplantısı’na, sendikamız adına Genel Başkanımız Alaattin Soydan katıldı” dedi.
‘MEMNUN OLUNMAYAN HİÇBİR ŞEYİN ALTINA İMZA ATILMAZ’
Sözlerini sürdüren Başkan Gökbayrak, “TÜRK-İŞ Başkanı Atalay, asgari ücret tespiti hakkında düşüncelerini, bu toplantıda ifade etti ve asgari ücretin geçim ücreti olduğunu, çalışanları bu sarmaldan çıkartmak gerektiğini belirtti. TÜRK-İŞ’in asgari ücret konusundaki tavrının net olduğunu vurgulayan Başkan Atalay, masaya açlık sınırı olan miktarla oturacaklarını, onun üzerinde işveren ve hükümetin hangi miktarı getireceğini beklediklerini söyledi. Belirtilecek ücretin kamuoyunun ve bizlerin kabul edeceği bir miktar olması gerekiyor. Ama katılmadığımız bir rakam olursa o masada olmayacağımızı da kendisi iletti. TÜRK-İŞ’in bugüne kadar ne söylediyse ona yakın, ona uygun asgari ücret ve sözleşme imzalandığını belirten Başkan Atalay, açlık sınırı olan 7 bin 785 liranın bizim elimizdeki veri olduğunu, bunun da araştırmanın bir neticesi olarak ortaya çıktığını söyledi. Kamuoyunun kafasına yatmayan, uygun olmayan, asgari ücretlinin memnun olmadığı hiçbir şeyin altına imza atılmadığını da belirtmişti” dedi.
‘AYNI İYİLEŞTİRMEDEN FAYDALANMAK İSTİYORUZ’
Başkan Gökbayrak, açıklamasının devamında “TÜRK-İŞ Genel Başkanı Atalay, yirmi sene önce gelir vergisinin ilk diliminin asgari ücretin 20 katı olduğunu ancak şu an bunun 5 katı bile olmadığını ifade etti. Gelir vergisi düzenlemesi de oldukça önemli. Bu konuda yapılacak çalışmaların işçimiz adına önemli olduğunu belirtmek isteriz. TÜRK-İŞ Başkanımızın belirttiği gibi sadece asgari ücretlinin değil, teknik personelin de, yani tersanede çalışan arkadaşlarımızın da 1 Mart tarihindeki sözleşmemizden önce, Ocak ayında aynı iyileştirmeden faydalandırılmasını istiyoruz” dedi. Erdem ŞENGÜL