‘İznik’imizin kültürünü Gölcük’te yaşatıyoruz’
14 Ağustos 2024 15:51

‘İznik’imizin kültürünü Gölcük’te yaşatıyoruz’

Gölcük İznikliler ve Batum Havalisi Kültür ve Dayanışma Derneği Başkanı Hasan Basri Başbay, dernek çalışmaları ile ilgili açıklamalarda bulundu. Başbay, “İznik’imizin kültürünü Gölcük’te yaşatıyoruz” dedi

Gölcük İznikliler ve Batum Havalisi Kültür ve Dayanışma Derneği Başkanı Hasan Basri Başbay, dernek faaliyetleri hakkında açıklamalarda bulundu. Başkan Başbay, yaptığı açıklamada, “Dernek olarak yönetimim ve üyelerimizle birçok çalışma yaptık. Etkinlikler ve geziler düzenledik. Dernek üyelerimizle iletişimimizi her zaman güçlü tuttuk. 2018 yılında federasyona üye olduk. Aynı yıl içerisinde 8 otobüsle Artvin’e gezi düzenledik ve üyelerimize Artvin’in her ilçesini gezdirdik. Yine 2018 yılında Mehmet Ellibeş başkanımız döneminde İznik’i Gölcük ile kardeş şehir yaptık. Ayrıca Donanma Mahallesi’nde bulunan Yeşilırmak Caddesi’nin adının İznik Caddesi olarak değiştirilmesine katkı verdik. Aynı şekilde İznik’e de Gölcük Caddesi isminin verilmesini sağladık.  2019 yılında da etkinliklerimizi ve gezilerimizi aynı şekilde sürdürdük” dedi.

‘PANDEMİ SÜRECİNDE DE FAALİYETLERİMİZİ SÜRDÜRDÜK’

Başkan Başbay, açıklamalarının devamında, “2020 yılında araya pandemi girdi. Pandemi nedeniyle etkinliklerimize bir süre ara vermek zorunda kaldık. 2021 yılında Artvin’e yine gezi düzenledik ve üyelerimiz bu gezimizde pandeminin vermiş olduğu stresi üzerlerinden atmış oldu. Ayrıca pandemi döneminde dernek üyelerimize yönelik ‘Mutlu Aile Mutlu Gelecek’ eğitim seminerini online olarak verdik. Üyelerimiz semineri hafta sonlarında bir gün olmak üzere evlerinden aldı. Eğitim semineri 2 ay sürdü. Eğitim seminerimizi Şengül Yiğit verdi. Kendisine bir kez daha teşekkür ediyoruz” dedi.

‘DERNEĞİMİZİN ADINI BAŞARIYLA DUYURDUK’

Açıklamalarını sürdüren Başbay, “Ayrıca 8 Mart Dünya Kadınlar Günü konulu göğüs kanseri ile ilgili bir seminer daha verdik. Semineri Prof. Dr. Zafer Cantürk hocamız verdi. Hocamıza da desteğinden ötürü teşekkür ediyoruz. 16 ülkeden 600 kişilik ekibin katılım sağladığı Uluslararası Tulum Kemençe Afyon Festivali gerçekleştirdik. Yani başarılı ve önemli faaliyetlerimizi yaparak derneğimizin adını başarıyla duyurduk. Ayrıca Gölcük-İznik arasındaki Sinaplı bağlantı yolunun asfaltlanmasının takipçisi olduk. Bu konuda desteklerini esirgemeyen Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Tahir Büyükakın’a İznikliler olarak teşekkür ediyoruz” dedi.

‘HEM İZNİK’İMİZİ HEM DE GÖLCÜK’ÜMÜZÜ ÇOK SEVİYORUZ’

Başbay, “Derneğimizin şu anda 150 üyesi var. Yönetimimizde Zekeriya Acar, Murat Can, Ümran Ceyhan, Ali Sevim ve Haydar Yıldırım yer alıyor. Kendilerine desteklerinden ötürü teşekkür ediyorum. Yeni dönemle alakalı olarak çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Yönetimimle yeni dönemin planlamasını yapmaktayız. Kurum ziyaretleri yapmayı planlıyoruz. Üyelerimiz için yine geziler organize etmek istiyoruz. Gölcük İznikliler ve Batum Havalisi Kültür ve Dayanışma Derneği olarak çalışmalarımız ve faaliyetlerimizle İznik’imizin kültürünü Gölcük’te yaşatmaya devam etmek istiyoruz. Bizler hem İznik’imizi hem de Gölcük’ümüzü çok seviyoruz” diyerek açıklamalarını tamamladı. Arif ÖZTOK

BENZER HABERLER
X