İzmit Belediyesi’nden kadınlar için yeni proje
12 Ocak 2017 14:03

İzmit Belediyesi’nden kadınlar için yeni proje

İzmit Belediyesi, Akpınar Sosyal Yardımlaşma Vakfı TOKİ Konutları’nda yaşayan kadınlara yönelik, “Mis Kokulu Kazançlar” konulu bir proje başlattı

İzmit Belediyesi, kadınlar için yeni bir proje başlattı. Akpınar Sosyal Yardımlaşma Vakfı TOKİ Konutları’nda yaşayan kadınlara yönelik, “Mis Kokulu Kazançlar” konulu proje ile kadınların en önemli sorunlarından biri olan istihdam ve aile bütçesine katkı sağlama konularında kadınlar desteklenerek mesleki beceri edinmeleri, kişisel kapasitelerini artırmaları ve özgüven kazanmaları amaçlanıyor.

MESLEKİ BECERİ KAZANACAKLAR

İzmit Belediyesi yetkilileri, projenin dar gelirli vatandaşların yaşadığı bir bölge olan Akpınar’daki Sosyal Yardımlaşma Vakfı konutlarındaki kadınların istihdamına yönelik olduğunu belirterek, “Proje, 30 kadın ile yürütülecektir. Proje süresince kadınlara mesleki beceri kazandırılacak, teorik ve pratik bilgi birlikte verilecek ve kişisel gelişimleri desteklenecektir. Kadınlara okuma yazma, lavanta yetiştiriciliği, sabun yapımı, nikah şekeri yapımı gibi kurslar verilecek. Eğitimler konusunda Kocaeli Üniversitesi Arslanbey Meslek Yüksekokulu Bitki Koruma Programı’ndan teknik destek alınıyor. Projenin hedefleri arasında yoksulluğun azaltılması, cinsiyet eşitliği, kırsal kalkınma ve eğitim bulunmaktadır” dedi.

KADINALR ÇOK HEYECANLI

‘Mis Kokulu Kazançlar’ projesinin uygulama merkezinin Akpınar’daki Sosyal Yardımlaşma Vakfı TOKİ Konutları olduğu ve bunun için de yer hazırlandığı kaydedildi. Yerinin hazırlanmasında projede yer alacak kadınların heyecanı görülmeye değerdi. Proje kapsamında bölgeye 1800 adet lavanta fidesi ekiminin de gerçekleştirileceği açıklandı. Proje kapsamında ilk etapta okuma yazma kursu düzenleneceği da ifade edildi.

BENZER HABERLER
X