‘İnsanlar maalesef eşit değil’
10 Aralık 2018 15:41

‘İnsanlar maalesef eşit değil’

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Gölcük İlçe Kadın Kolları Yönetimi, dün parti binasında haftalık olağan toplantılarını gerçekleştirdi. Toplantıda konuşan CHP Gölcük İlçe Kadın Kolları Başkanı Türkan Çimen, “İnsanlar maalesef eşit değil” dedi

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Gölcük İlçe Kadın Kolları Yönetimi, dün parti binasında haftalık olağan toplantısını yaptı. Toplantıya CHP Gölcük İlçe Kadın Kolları Başkanı Türkan Çimen ve yönetimi ile partinin kadın üyeleri katılım gösterdi. Toplantıda konuşan Başkan Çimen, “İnsan Hakları Günü, İnsan Hakları Evrensel Bildirgesi’nin 1948 yılında Birleşmiş Milletler Genel Kurulu’nda kabul edildiği gün olan 10 Aralık günlerinde her yıl kutlanıyor. Bildirgenin birinci maddesi, ‘Bütün insanlar özgür, onur ve haklar bakımından eşit doğarlar’ der. Ama bu doğru değil” dedi.

 ‘CAYDIRICI KANUNLAR DA HALEN ÇIKMIYOR’

Sözlerine devam eden Başkan Çimen, İnsan Hakları Günü’nü kutlayarak “İnsanlarımız, en çok da kadınlarımız her konuda kısıtlanmakta, yaşam alanları daraltılmakta, tacize uğramakta ve maalesef öldürülmektedir. Caydırıcı kanunlar da halen çıkmıyor. ‘Bazı insanlar ağızlarında gümüş kaşıkla doğar’ sözünde olduğu gibi eşitlik maalesef yok. İnsan haklarının özgürce yaşanabildiği günlerin özlemiyle 10 Aralık İnsan Hakları Günü’nde barış, demokrasi ve hürriyet olmasını diliyoruz. Herkesin özgür ve eşit olabildiği bir dünya, tüm insanlığın özlemidir” dedi.

 ‘KABUL EDİLECEK BİR KONU DEĞİL’

Başkan Çimen, sözlerinin sonunda sokak hayvanlarına değinerek “Bugün Gölcük’te bir sokak köpeği daha zehirlendi. Bunu yapan kişi veya kişilerin insan olamayacağını düşünüyoruz. Sokak hayvanlarının en az insanlar kadar yaşam hakları var. Allah’ın yarattığı her canlıya saygı duymalıyız. İlçemizin her yanında sokak hayvanları var. Kimseye zarar vermiyorlar. Korkan birçok kişi var ama sokak hayvanları insanlara zarar vermiyor. Zehirlenen sokak hayvanını yaşatmak için çevre esnaf ve vatandaşlar çaba sarf etti ama maalesef o köpek, hayatını kaybetmiş oldu. Bu durum, kabul edilecek bir konu değil” dedi.  Erdem ŞENGÜL

BENZER HABERLER
X