İlim Yayma Cemiyeti’nden istişare toplantısı
İlim yayma Cemiyeti Kocaeli Şubesi, Başkan Feyzi Utaş başkanlığında, ilçe şubelerinin katılımı ile ‘Kocaeli İl İstişare Toplantısı’nı gerçekleştirdi
İlim Yayma Cemiyeti Kocaeli Şubesi hafta sonu Başkan Feyzi Utaş başkanlığında, ilçe şubelerinin katılımı ile ‘Kocaeli İl İstişare Toplantısı’nı 42 Evler Hasan Basri Yüksek Öğrenim Erkek Öğrenci Yurdu bahçesinde sabah kahvaltısı ile Kocaeli Şubesi’nin ev sahipliğinde yaptı. İstişare toplantısına İlim Yayma Cemiyeti’nin Kocaeli Şubesi Yönetim Kurulu üyeleri, İlçelerden gelen şube başkan ve yöneticileri, cemiyetin idarecileri katıldı. Güzel bir havada yurdun bahçesindeki toplantıda söz alan Kocaeli Şube Başkanı Feyzi Utaş çalışmalar hakkında bilgi verdi.
‘OLUMLU TEPKİLER ALDIK’
Kocaeli Şube Başkanı Feyzi Utaş konuşmasında “Hepiniz istişare toplantımıza hoş geldiniz. Biliyorsunuz biz hep birlikte daha büyük ve daha güçlüyüz. Cemiyetimiz son yaptığı faaliyetlerle ilkleri gerçekleştiriyor. Geçtiğimiz günlerde ‘Kocaeli Hafızları Buluşuyor’ programı ile Kocaeli’ndeki hafızları bir araya getirdik ve çok olumlu tepkiler aldık. 29 Nisan 2016 Cuma akşamı Kapalı Spor Salonunda geleneksel ‘Kocaeli Hafızlarını Dinliyor’ programını icra edeceğiz. 6-11 Mayıs tarihinde ihtiyaç sahibi öğrencilerimiz yararına sizlerinde desteği ile ‘Hayır Çarşımızı’ yapacağız” dedi.
‘EĞİTİM FAALİYETLERİMİZE DEVAM EDİYORUZ’
Kocaeli Şube Başkanı Feyzi Utaş konuşmasının devamında “Sizlerin ve hayırsever insanlarımızın desteği ile kreş, ortaöğretim ve üniversitede okuyan öğrencilerimize yönelik eğitim faaliyetlerimize devam ediyoruz. Bu senenin ilklerden biride Kocaeli Üniversitesi İlahiyat Fakültesi öğrencilerine yönelik ihtisas projesi oldu. Bu projede olan öğrencilerimize özel hocalar nezaretinde ve bir kısmı Ürdün’de Arapça dil eğitimi olmak üzere tüm masraflarını hayırseverlerimizin desteği ile cemiyetimiz tarafından karşılanacak özel bir eğitim uygulayacağız. Ülkemizde imanlı, milli ve manevi değerlere sahip, gençler yetiştirmek için ciddi bir şekilde çalışıyoruz. Yaptığımız ve yapacağımız faaliyetlerde Rabbim hepimize kolaylıklar versin. Yapılan çalışmalarda destek veren tüm şube başkanlarına ve üyelerimize teşekkür ediyor, çalışmalarımızın hayırlara vesile olmasını temenni ediyorum" dedi.
PROJELERİNİ ANLATTILAR
Daha sonra ilçe şube başkanları tek tek söz alıp bulundukları ilçelerinde geçmiş aylarda yaptıkları çalışmaları ve gelecekte yapacakları projelerini anlattılar. İlçe Şube Başkanlarının isteği üzerine İl istişare toplantılarının üç ayda bir yapılmasına ve bir sonraki toplantının Darıca Şubesi ev sahipliğinde Darıca’da yapılmasına karar verildi. Toplantı sonunda bu günün anısına toplu bir fotoğraf çekilen şube başkanları ve üyeleri güzel havanın ve ortamın ve bir araya gelmenin tadını çay içip sohbet ederek çıkardılar.