İçişleri Bakanlığı, avukat alacak
İçişleri Bakanlığı, Bakanlıkça istihdam edilmek üzere Bakanlık Hukuk Müşavirliği ve 21 ilde boş kadrolara avukat ataması yapacak.
Atamalar için sözlü sınav, Ankara’da 19-22 Ocak tarihleri arasında yapılacakİçişleri Bakanlığı, bakanlıkça istihdam edilmek üzere Bakanlık Müşavirliği ve 21 ilde boş kadrolara avukat ataması yapılacağı hakkında bir bildiri yayınladı. Konu ile ilgili olarak yapılan açıklamada “Bakanlığımızda istihdam edilmek üzere 2 Temmuz 2015 tarihli ve 29404 sayılı Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe giren İçişleri Bakanlığı’na Ait Hukuk Müşaviri ve Avukat Kadrolarına Atama Yapmak İçin Uygulanacak Usul ve Esaslar Hakkında Yönetmelik hükümlerine göre, Bakanlığımız merkez ve taşra teşkilatında Avukatlık Hizmetleri Sınıfında boş bulunan 30 adet avukat kadrosuna, 19 – 22 Ocak 2016 tarihleri arasında, Ankara’da sözlü sınav ile personel alımı yapılacaktır” denildi. Buna göre Bakanlık Hukuk Müşavirliği’ne 6, İstanbul Valiliği’ne 3, Ankara Valiliği’ne 2, Adana, Antalya, Balıkesir, Bursa, Diyarbakır, Erzurum, Eskişehir, Gaziantep, Hatay, Konya, Mardin, Sakarya, Şanlıurfa, Trabzon, Van, Kahramanmaraş, Edirne, Samsun ve Şırnak Valiliği’ne 1’er avukat ataması, Ankara’da yapılacak sözlü sınav sonrasında yapılacak.
BAŞVURU ŞARTLARI AÇIKLANDI
Sözlü giriş sınavına başvuru şartları da açıklandı. Buna göre, sınava başvurmak isteyen kişilerde aranan şartlar şu şekilde: 657 Sayılı Devlet Memurları Kanunu’nun 48. maddesinde belirtilen genel şartları taşımak. Hukuk fakültelerinden ya da bunlara denkliği Yükseköğretim Kurulu’nca kabul edilmiş yurt dışındaki yükseköğretim kurumlarından mezun olmak. ÖSYM tarafından 5-6 Temmuz 2014 tarihlerinde yapılan Kamu Personel Seçme Sınavı (KPSS) B Grubu KPSS P3 puan türünden en az 70 ve üzerinde KPSS puanı almış olmak kaydıyla başvuruda bulunanlardan en yüksek puanlı 150 kişi içerisinde bulunmak. (150. aday ile aynı puana sahip diğer adaylar da sözlü sınava alınacak) Son başvuru tarihi itibariyle avukatlık ruhsatına sahip olmak.
BAŞVURU NEREYE YAPILACAK?
Adaylar, bakanlığın www.icisleri.gov.tr adresli internet sitesinde yer alan “2015 yılı Avukat Giriş Sınavı İş Talep Formu”na 1 – 7 Aralık 2015 tarihleri arasında ilgili sınav duyurusu bölümünde yayımlanacak olan başvuru linki aracılığıyla e-devlet şifresi ile erişip elektronik ortamda doldurarak müracaat edebilecek. Başvurular, e-devlet şifresi ile yapılacağından adayların www.turkiye.gov.tr hesabının bulunması zorunludur. Söz konusu hesabın kullanılabilmesi için adayların e-devlet şifresi alması gerekmekte. Adaylar, e-devlet şifresini içeren zarfı PTT merkez müdürlüklerinden şahsen başvuru ile üzerinde TC kimlik numarasının bulunduğu kimliğini ibraz ederek temin edebilir.