Hülagü, senatörlere son kez seslendi
11 Kasım 2022 10:49

Hülagü, senatörlere son kez seslendi

Hülagü, senatörlere son kez seslendi

Kocaeli Üniversitesi Senato Toplantısı’nda senatörlere son kez seslenen Kocaeli Üniversitesi Rektörü Sadettin Hülagü, “Üniversitemizi olduğu yerden daha iyi bir noktaya el birliği ile ve tüm ailemizin ortak çabalarıyla taşıdık. Bu durumun bundan sonra da devam edeceğine kalpten inanıyorum” dedi.

Kocaeli Üniversitesi Senato Toplantısı, geçtiğimiz gün Senato Salonu’nda Kocaeli Üniversitesi Rektörü Sadettin Hülagü başkanlığında gerçekleştirildi. Kocaeli Üniversitesi’nde 2014 ile 2022 yılları arasında iki dönem görev yapan SadettinHülagü’nün görev süresi ise 1 Aralık’ta sona eriyor. Rektör Hülagü, Kasım ayı senato toplantısında senatörlere son kez seslendi. Görev süresinin sona erecek olmasından dolayı bir veda konuşması yapan Hülagü, üniversite bünyesinde bugüne kadar hayata geçirilen projelerden de bahsetti.

‘ÜNİVERSİTEMİZE DEĞER KATTIK’

"Yaklaşık 8 yıldır birlikte yürütmekte olduğumuz Rektörlük sürecinde bir dönüm noktasına gelmiş bulunuyoruz” diyen Rektör Hülagü, “Sürecin bundan sonrasının da hayırlara vesile olmasını diliyorum. Tüm bu süreçte üniversitemizin çehresinin yadsınamayacak kadar radikal bir biçimde değiştiğini görmek mutlulukların en büyüğü. Bu mutlulukları yaşamamıza ve bu görevi alnımızın akıyla yerine getirmemize olanak tanıyarak teveccüh gösteren Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’a sonsuz hürmetlerimi sunuyorum. Hain 15 Temmuz Kalkışması, akabinde ise pandemi gibi zorlu süreçleri üniversite olarak başarıyla atlattık. Tüm ülkeye örnek olacak bir yeni poliklinik binasını hizmete sokup içerisinde tam teşekküllü poliklinikler, iyi hekim uygulama merkezi gibi çağının ötesinde anlayışı taşıyan birimlerle üniversitemize değer kattık” dedi.

‘İLKEMİZ HER ZAMAN ÇALIŞMAK OLDU’

Hülagü, “Batı Yerleşkemizi bir sağlık yerleşkesi gibi planlayarak önemli bir alan yarattık. Bizler arkamızda bıraktığımız yola değil önümüzde gideceğimiz yola bakmayı şiar edindik. Bu yolun istikametini de araştırma üniversitesi olmak üzere belirledik. Bu hedef için önemli mesafe kat etmekle beraber hali hazırda yapmamız gerekenler olduğunun da farkındayız. İlkemiz her zaman çalışmak ve milletimize hizmet etmek oldu. Başarmak; sadece alkışlanacak işler üretmek ya da alkışlanacak şeyler yapmak değil bunları yaparken alkışlanacak tavırlar sergileyerek alkışlanacak çabalar üretmektir. Yaşadığımız zor günlerde gösterdiğimiz birlik, beraberlik ve dayanışma hissinin bu süreçte de artarak devam etmesi gerektiğine inanıyorum. Üniversitemizi olduğu yerden daha iyi bir noktaya el birliği ile ve tüm ailemizin ortak çabalarıyla taşıdık. Bu durumun bundan sonra da devam edeceğine kalpten inanıyorum” dedi.

REKTÖR HÜLAGÜ’DEN TEŞEKKÜR

Rektör Hülagü, “Bu şerefli görevi bana teslim eden Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan başta olmak üzere, üniversitemize desteklerini esirgemeyen Valimiz Seddar Yavuz ve geçmiş valilerimize, Büyükşehir Belediye Başkanımız Tahir Büyükakın ve  Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Eski Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu ile tüm yerel yönetimlerimizin başkanlarına, bize destek olan tüm kamu kurum ve kuruluşlarına teşekkürlerimi sunuyorum. Kocaeli Üniversitesi yönetim kademesinde hizmet veren Rektör Yardımcılarım, Genel Sekreterimiz ve yardımcıları, Daire Başkanlarımıza teşekkürü bir borç biliyor, dekanlarımız, müdürlerimiz ve tüm akademisyenlerimizi göstermiş olduğu çaba ve desteklerden ötürü kutluyor, tüm akademisyenlerimizin uyum içindeki çalışmalarına yürekten teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı. Hülagü’nün konuşmasının ardından, Kocaeli Üniversitesi Devlet Konservatuvarı Türk Müziği bölümü akademisyenleri ve lisansüstü öğrencilerinden oluşan topluluğun konseri ile toplantı sona erdi.

BENZER HABERLER
X