Hollandalı Jon Drik Wever Müslüman oldu
06 Ocak 2015 16:59

Hollandalı Jon Drik Wever Müslüman oldu

Gölcük UN Tersanesinde çalışan Elif Çakmak ve aynı iş yerinde çalışan Gemi İnşaa Mühendisi Jon Drik Wever tercümanlık sırasında tanıştılar

Bu tanışma bir yıl içerisinde evlilik ile noktalandı. Jon Drik Wever eşi için Müslüman oldu. Değirmendere’de ikamet eden Elif Çakmak, UN Tersanesinde işe başladı. Aynı iş yerinde Hollandalı Gemi İnşaa Mühendisi Jon Drik Wever çalışıyordu. 2008 yılında Elif ile Jon Drik Wever tanıştılar ve 2009 yılında da evlendiler. Daha sonra iş gereği Çin’e yerleştiler. 2 yıl Çin’de kalan Elif Çakmak eşi Jon Drik Wever ile ayrıldı. Jon Drik Wever tekrar evlenmek için ısrar etti. Elif Çakmak, eşi Jon Drik Wever den Müslüman olmasını istedi.

YUSUF WEVER OLDU

Eşi Jon Drik Wever, Müslümanlığı araştırarak öğrendikten sonra Müslüman olmaya karar verdi. Verilen bu karar üzerine dün her iki çift Gölcük Müftülüğü’ne geldiler. Gölcük Müftüsü Mehmet Yazıcı, Müslümanlık görevini yerine getirmek için Müslümanlığı gereğini anlattı. Türkçe bilmeyen Jon Drik Wever’e eşi Elif tercümanlık yaptı. Jon Drik Wever ismini Yusuf olarak değişerek Yusuf Wever oldu. Gölcük Müftüsü Mehmet Yazıcı, Yusuf’a yeni kimliği, Kur’an-ı Kerim ve İngilizcesi ile dini kitaplar hediye etti.

BENZER HABERLER
X