‘Her zorluğu kolayca aşıyoruz’
04 Eylül 2024 17:26

‘Her zorluğu kolayca aşıyoruz’

Gölcük Engelliler Derneği Başkanı ve Gölcük Belediye Meclis Üyesi Hasan Bat, dernekleri bazında yaptıkları çalışmalar ve planları ile ilgili açıklamalarda bulundu. Bat, “Her zorluğu kolayca aşıyoruz” dedi

Gölcük Engelliler Derneği Başkanı ve Gölcük Belediye Meclis Üyesi Hasan Bat, dernek çalışmaları hakkında değerlendirmelerde bulundu. Başkan Bat, açıklamasında, “Her sene olduğu gibi bu senede merkezimizde kurslarımızı açacağız. Bu anlamda elimizden gelen gayreti de göstermekteyiz. Üyelerimizin bizde bir talebi olduğunda elbette bu talepleri değerlendirmekteyiz. Bizden talep edilen kurslarla ilgili görüşmelerimizi yapıp, hangi kursları açacağımızı belirleyeceğiz. Biz Gölcük’te büyük bir aileyiz ve bu aile ile birlikte çoğu zorluğu kolayca aşıyoruz” ifadelerine yer verdi.

‘AKLA GELEBİLECEK HER KURSU ALDIK’

Bat, “Derneğimizde geçirdiğimiz süre boyunca, ilk hedefimiz olan tüm engellilerimize ulaşmayı büyük ölçüde tamamladıktan sonra, Gölcük Belediyesi Engelsiz Yaşam Merkezi’nde birçok kurs açtık. Bu kurslarda okuma yazma öğrendik, bilgisayar kullanmayı, el işi yapmayı öğrendik, sanatla uğraştık, elimizden geldiğince bunu da yaptık. Perküsyon kursu aldık, darbuka çaldık. Kur’an-ı Kerim okumayı öğrendik, akla gelebilecek her kursu aldık. Yüzmeye kadar öğrendik, tüm bunları en iyi şekilde yaptık” dedi.

‘YOĞUN ÇABA SARF ETTİK’

Başkan Bat, “Yeni dönem kayıtlarımızı bu ay alarak, kurslarımızı Ekim ayında açmayı planlıyoruz. Amacımız ilçemizde yaşayan her bir engellimize ulaşarak onları sosyal hayata entegre etmekti. Bunun içinde uzun yıllardır yoğun çaba sarf ettik. Şimdi geriye baktığımızda çalışmalarımızda ne kadar mesafe kat ettiğimizi görmekteyiz. Gölcük’te engellilerimizin yüzünü hep birlikte başardık. Bu konuda bizlerin her zaman yanında olan Gölcük Belediye Başkanımız Sayın Ali Yıldırım Sezer beyefendiye ve herkese teşekkür ediyorum. Yeni dönemde de engellilerimizin mutluluğu için çalışmaya devam edeceğiz” dedi.

‘HALKIMIZ DİKKATLİ OLSUN’

Bat, son olarak, “İlçemiz genelinde engellilerimiz adına yardım toplayan bazı kişilerin olduğunu duyuyoruz. Şunu net belirteyim Gölcük’te sadece bizim derneğimizin yardım toplama hakkı var ve bir yardım etme durumu söz konusu oluyorsa bunu biz yapıyoruz. Engellilerimizin adını kullanarak vatandaşların duygularının sömürülmesini çok yanlış bulmaktayız. Bu konuda halkımız uyanık olmalı. Engellerimiz adına satış yapanların belgelerinin onaylı olmasına muhakkak dikkat etsin. Valilik ya da Kaymakamlık onaylı olmayan belgeleri dikkate almasınlar” dedi. Arif ÖZTOK

BENZER HABERLER
X