Her okulumuza kodlama sınıfı
19 Aralık 2018 12:37

Her okulumuza kodlama sınıfı

AK Parti Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Doç. Dr. Tahir Büyükakın, Karamürsel AK Parti Gençlik Kolları’nın düzenlediği ‘Gençlik Muhabbetleri’ Programı’na katıldı. Büyükakın, “Her bir okulumuza bir kodlama sınıfı açacağız” dedi

AK Parti Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Doç. Dr. Tahir Büyükakın, AK Parti Karamürsel İlçe Gençlik Kolları’nın düzenlediği ‘Gençlik Muhabbetleri’ Programında eğitime büyük önem vereceklerini belirtti. Düzenlenen programda, Karamürsel Belediye Başkanı İsmail Yıldırım, AK Parti İl Kadın Kolları Başkanı Serpil Yılmaz, İl Gençlik Kolları Başkanı Emre Kahraman, AK Parti Karamürsel İlçe Başkanı Recep Demirel, İlçe Gençlik Kolları Başkanı Onur Gökakın ve partili gençler Büyükakın’a eşlik etti. Konuşmasında Karamürsel’in bir evladı olduğunu belirterek sıcak karşılama için gençlere teşekkür eden Büyükakın, gençlik hizmetlerine büyük önem vereceklerini dile getirerek, “Her okula bir kodlama sınıfı açacağız” dedi.

‘YEGANE TEMİNATIMIZ ÇOCUKLARIMIZDIR, GENÇLERİMİZDİR’

2005 yılından itibaren Büyükşehir Modelini Kocaeli’nde uyguladıklarını söyleyen Büyükakın, “Bu modelin bütün Türkiye’ye yaygınlaştırılmasıyla bir anlamda başarımız tescillendi” ifadelerini kullandı. Gençlere yapılan yatırımın geleceğe yapılan yatırım olduğunu da söyleyen Büyükakın, “Aslında 2009 yılında tablet dağıtarak gençlerimizi geleceğe hazırlamakla ilgili bir süreç başlattık. Ancak dünya bambaşka bir yere doğru gidiyor. Artık robotlar üretim süreçlerinde insanların yerini alıyor, birbirleriyle konuşan makineler devreye giriyor. Yetiştireceğimiz gençlerimiz uğraştıkları alanlarda en iyisi olmak zorundadır. Bizim geleceğe dair en yegâne teminatımız çocuklarımızdır, gençlerimizdir” diye konuştu.

ÇOCUKLARIMIZ KODLAMA EĞİTİMİ ALACAKLAR’

Gençleri çağa hazırlamak için tüm imkanları seferber edeceklerini de dile getiren AK Parti Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Doç. Dr. Tahir Büyükakın, “Bizim çocuklarımızın yazılım yazabilmesi için bizlerin onlara bütün imkanları sağlaması gerekmektedir. Bill Gates’in hayatı, okul aile birliğinin okula aldığı bir bilgisayarla değişiyor. Windows diye bir program yazıyorlar ve tüm hayatları değişiyor. Dünyanın en zengin insanlarından bir tanesi oluyorlar. Bu sayede ülkelerinin zenginleşmesine de katkı sağlıyorlar. Bundan sonra her bir okulumuza bizler de bir kodlama sınıfı açacağız. Çocuklarımızın kodlama eğitimi almalarını sağlayacağız” diyerek sözlerini tamamladı. Program sonunda AK Parti Karamürsel İlçe Gençlik Kolları teşkilatı, Büyükakın’a üniversite yıllarında balık yakalarken çekilmiş bir fotoğrafını hediye etti. Sürpriz karşısında duygulanan Büyükakın, “Bu sahillerde arkadaşlarımla sık sık balığa çıkar, sohbet ederdik. Beni o günlere götürdünüz. Çok teşekkür ederim” dedi.

BENZER HABERLER
X