‘Hepimizin ortak paydası Gölcük’
‘Hepimizin ortak paydası Gölcük’
Gölcük Belediye Başkanı Ali Yıldırım Sezer, dün Gölcük Belediyesi Değirmendere Yalı Evleri’nde, ilçemizdeki siyasi partilerin ilçe başkanlarına, görevde bulunduğu yedi aylık zaman dilimi içerisindeki çalışmalarını ve projelerini anlattı. Başkan Sezer, “Hepimizin ortak paydası Gölcük” dedi. Gölcük Belediye Başkanı Ali Yıldırım Sezer, ilçemizdeki siyasi partilerin ilçe başkanlarına, Gölcük Belediyesi Değirmendere Yalı Evleri’nde, görevde bulunduğu 7 aylık zaman dilimi içerisindeki çalışmalar hakkında dün önemli bilgiler verdi. Toplantıya Başkan Sezer’in yanı sıra AK Parti İlçe Başkanı Çetin Seymen, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İlçe Başkanı Fikret Gürel, Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) İlçe Başkanı Bilal Çakır, İYİ Parti İlçe Başkanı İsmail Aynacı, Saadet Partisi İlçe Başkanı Yaşar Yıldız ve Yeniden Refah Partisi İlçe Başkan Vekili Altan Aygün ile basın mensupları katılım gösterdi.
‘BU TOPLANTILARIN YAPILMASINDA FAYDA VAR’
Gerçekleştirilen toplantıda açılış konuşmasını yapan Başkan Sezer, “Öncelikle ilçe başkanlarımıza ve basın mensuplarımıza, davetimize icabet ettikleri için teşekkür ediyorum. Periyodik olarak bu tür toplantıların yapılmasında fayda olduğunu düşünüyorum. Önemli hususlarda ilçe başkanlarımızla istişare ediyoruz ama bir masa etrafında toplanmak nasip olmamıştı. Ortak paydamız Gölcük. İlçemiz için bir şeyler yapmaya çalışıyoruz. Bizim gibi diğer arkadaşlarımız da Gölcük’ün daha iyi koşullarda hayatına devam etmesini istiyor. Her zaman bizim dediğimiz doğrudur diye bir anlayışımız yok. Siyasi partiler bu anlamda çok önemli. Siyasi partilerin ilçede katkı sağlamaları, büyük bir önem taşıyor. O nedenle buradayız. Ben tekrar teşekkür ediyorum” dedi.
‘BU TOPLANTI BİZİM İÇİN DE ÇOK ÖNEMLİ’
AK Parti İlçe Başkanı Çetin Seymen, “Ben de iktidar partisi olarak düzenlemiş olduğunuz bu toplantıyı çok önemsiyorum. Bu toplantı bizim için de çok önemli. Biz seçimde bir söz verdik. Gölcük’ü hep beraber, tüm siyasi partilerle, ortak zeminde ve onların görüşlerini alıp yöneteceğiz. Tüm siyasi parti ilçe başkanlarına, basın mensuplarına teşekkür ediyor, toplantının hayırlara vesile olmasını diliyorum” dedi.
‘GÖLCÜK’ÜN KALKINMASI, HEPİMİZİN KALKINMASI DEMEK’
Cumhuriyet Halk Partisi İlçe Başkanı Fikret Gürel, “Çok önemsediğim, aylar öncesinde planlamasını yapıp hayata geçiremediğimiz bir organizasyonu Belediye Başkanı’mız organize etti. Gölcük hepimizin. Gölcük’ün kalkınması demek, hepimizin kalkınması demek. Burada ben hep söylüyorum: Siyasete değil, ilçenin kalkınmasına bakarım. Belediye bizden ne tür bir destek isterse biz bu desteği veririz. Genel siyasete girmeye ihtiyaç duymuyoruz çünkü bunu genel merkezler yapıyor. İlçemizin kalkınması ve bu güzelliği Türkiye geneline yaymak bize düşüyor. Biz siyasi parti temsilcileri olarak bunu yapıyoruz. Biz kenetlenirsek birçok sorunu aşmış oluruz. Benim arzum, her ay olmasa bile belirli aralıklarla toplanıp ilçe adına fikir belirtmek, belediyeye destek olmaktır. Toplantıdan ötürü teşekkürlerimi sunuyorum” dedi.
‘GÖLCÜK’E VE İNSANIMIZA DOKUNMAMIZ LAZIM’
Saadet Partisi İlçe Başkanı Yaşar Yıldız, “Bizi burada topladığınız için teşekkür ediyorum. Sizi sıkı çalışmanızdan ötürü tebrik ediyorum. Her sabah dükkan açar gibi belediyeye geliyorsunuz. Bu açıdan sizi takdir ediyorum. Gölcük’e ve insanımıza dokunmamız lazım. Bu anlamda çalışmalara bizler de destek veririz. Biz bu tür faaliyetlerin devamının yapılmasını isteriz. Ben teşekkürlerimi sunuyorum” dedi.
‘HER ŞEY GÖLCÜK VE İNSANLARIMIZ İÇİN’
Yeniden Refah Partisi İlçe Başkan Vekili Altan Aygün, “Belediye başkanımıza bu organizasyona bizleri çağırdıkları için teşekkür ediyorum. Her şey Gölcük ve insanlarımız için. Ben bu tür çalışmaların devamını diliyorum. Sizlere de başarılar dileyerek teşekkürlerimi sunuyorum” dedi.
‘DEMOKRASİYİ BENİMSEMİŞ BİR TOPLUMUZ’
İYİ Parti İlçe Başkanı İsmail Aynacı, “Başkanımıza bu toplantı için teşekkür ediyorum. Cumhuriyet değerlerine inanmış, demokrasiyi benimsemiş bir toplumuz. Gölcük’te siyaset yapmayı, her platformda göğsümüz kabararak anlatıyoruz. Burada tüm ilçe başkanları ve meclis üyeleri ile istişarelerimiz var. Bizler burada bize oy vermiş insanları temsilen oturuyoruz. Bize iletilen fikirleri bir şekilde size iletmekteyiz. Burada bizi toplamış olmanız, İYİ Parti’ye oy vermiş bütün insanları toplamışsınız gibi görüyorum. Çocuklarımızın, geleceğimizin hayalini kurduğumuz bir şehir var. Bizim de naçizane fikirlerimiz var. Hassasiyetiniz için teşekkür ediyorum” dedi.
‘BİZ BURADA DÜŞMAN DEĞİL, RAKİBİZ’
Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) İlçe Başkanı Bilal Çakır, “Burada yapacağımız çalışma, Türkiye’ye örnek olacaktır. Biz burada düşman değil, rakibiz. Belediye başkanımız ve ilçe başkanları olarak Gölcük’ün sorunlarını konuşuyoruz. Diğer ilçe başkanları ile bir araya gelebiliyoruz. Arada fitneler olacaktır ama buna hiç birimiz inanmıyor. Gölcük’te sorunlar var, yanlışlar olabilir ama zaman içerisinde bunlar çözülecektir. Belediye başkanımıza, ilçe başkanlarımıza ve basın mensuplarımıza ayrı ayrı teşekkür ediyorum” dedi.
‘DONANMA VE KÜLTÜR-SANAT KENTİ ÖN PLANA ÇIKARILMALI’
Sözü tekrar alan Gölcük Belediye Başkanı Ali Yıldırım Sezer, “Ben tüm ilçe başkanlarımıza teşekkür ederek memnuniyetimi ifade etmek istiyorum. Burada siyasi partilerin temsilcileri kanalıyla o partiye gönül verenlerin bu masada olması söz konusu. Bu Türkiye için güzel bir örnek. Biz diğer ilçelerden farklıyız, donanma kentiyiz. Ordunun en önemli unsurlarından biri burada. Bu farkındalığı kesinlikle göstermemiz gerekiyor. Öncelik olarak depremin zikredilmesi yerine donanma ve kültür-sanat kenti olmanın ön plana çıkarılması gerekliliğini söylüyoruz. Bu zamana kadar yapılan çok önemli çalışmalar var. Biz bunu daha da ileriye götürmek niyetindeyiz. 17 Ağustos 1999 Depremi var. Deprem ilçemizde maddi anlamda bir kayba neden oldu. Çok sayıda hemşerimiz hayatını kaybetti. Aradan geçen süre içerisinde Gölcük ciddi bir şekilde toparlandı. Gölcük’ü çekim merkezi haline getirme gayreti içerisindeyiz. Çok ciddi bir maaşlı kesim varken ticari hareketliliğin olmadığını görüyoruz. Burada bir alışveriş merkezinin olması halinde benim gönlümden geçen yine donanma ile ilgili Türkçe bir ismin olmasıdır. Kendi dilimize sahip çıkmamız gerektiğini düşünüyoruz. Böyle bir merkez olursa denizciliği çağrıştıran bir isim olması gerekir. Yakın zamanda şehit olan Kamuran Ablak’ın isminin, ailesi tarafından itfaiyenin olduğu noktadaki üstgeçide verilmesi yönünde talepler var. Bu madde Büyükşehir Belediye Meclisi’nin gündemine de girdi. Üstgeçitlere de donanmayı sembolize eden gemi ve donanma sembolleri konulabilir. Üstgeçitlere donanma veya gemi resimleri koyabiliriz. İnsanlar buradan geçerken bunları görebilir. Benim gönlümden bunu yapmak geçiyor. Hepimizi bağlayan kanunlar var. Yasal engeller yoksa bunu yapmak gerekiyor diye düşünüyorum. Biz, donanmamız ile olan ilişkileri olabildiğince sıcak tutmaya çalışıyoruz. İki şehit cenazemiz oldu. Burada bir organizasyon çalışması yaparken Emniyet Müdürlüğü ve Ana Üs Komutanlığı ile ortak hareket ettik. Kurumların birbirine güvendiğini gördüm. Uyumlu bir işbirliği var. Bunun zamanla da artacağını, ortamın daha da sıcak bir hale geleceğini düşünüyorum” dedi.
‘DÖNÜŞÜM, BİZE AVANTAJ SAĞLAYACAK’
Belediye Başkanı Sezer, yapılan çalışma ve projeler hakkında bilgi vererek, “Birinci sıradaki konumuz kentsel dönüşüm. Ankara’da konuştuğumuz konu buydu. Amiral Sağlam Caddesi, devlet karayolu, 19 Mayıs Caddesi, belediyeye çıkan yol dönüşüm alanı oldu ve riskli alan olarak ilan edildi. O dönemde Bakanlar Kurulu tarafından verilen karar, Cumhurbaşkanı tarafından onandı ve Resmi Gazete’de yayınlandıktan sonra resmileşti. Baktığımız zaman burada bir bina yoğunluğu var. Bina sıkışıklığı mevcut. Gölcük’te deprem sonrasında kentin güneyi ile kuzeyi arasındaki bağlantı koptu. Bizim burada battı-çıktı yapmamız lazım. Bunun önünü açmamız gerekiyor. Karayoluna yaklaşma mesafeleri var. Dönüşüm, bize bu konuda avantaj sağlayacak. Dolayısıyla battı-çıktının önü bir noktada açılacak. Bu proje yapılana kadar belediyenin olduğu bölgeden ileriye kadar ışığa takılmadan çarşıya dönebilme imkanı olacak. Gazi Ortaokulu’nun olduğu alanın iki yanı iki etap olacak. Buradaki dönüşüm, bizim elimizle yapmamızın mümkün olmadığı bir yer. Zemin artı altı kat üzerinden hesaplama yapılıyor. Bu projeyi TOKİ tarafından gerçekleştirebileceğiz. Üst kısımda ticaret çok yoğun değil. Ağırlıklı olarak konut var. Bunun altında otopark olacak bir alan var ve toplam 1750 araçlık bir alan oluşabilir. İkinci bir cadde olacak ve modern bir görünüme kavuşacağız. Kentsel Dönüşüm Daire Başkanlığı’ndan projeyi çıkardık. Mekansal plan, daire başkanlığında. Planların yapılması halinde bir sonraki safhaya geçebiliyoruz. Bu konu ile alakalı olarak yaptığımız görüşmelerin sayısını gerçekten hatırlamıyorum. Adım adım bu konu için çalışıyoruz. Telefon görüşmelerini sürekli yapıyoruz. Bir araya gelmemizi geciktiren konular da bundan ibaret. Birçok dostumuzu da bu konuda kırmış olduk. Donanmadan devralacağımız yerde lojmanla ilgili bir gecikme olacağını görünce bir B planına geçtik. Millet Bahçesi olarak Koray Aydın Parkı yanındaki alana geçtik. Burada belediyemize bir külfet yok. TOKİ yapacak ve bu proje için planlar hazırlanıyor. Bizim hedefimiz, depremin 20. yılı bitmeden, 2020 yılına girmeden bu konuyu halkla konuşacak duruma getirmek istiyoruz. Bu konudaki ilerlememiz, yüzde 90 aşamasında. Tamamen devlet desteğiyle yapılacak bir çalışma ve bu çalışma olunca dik caddeleri olan, 1750 araçlık bir otoparka sahip, güvenilir binaları olan bir proje olacak. Şehrin en göbeğinde olan böyle bir dönüşüm daha yok. Bizim ciddi bir potansiyelimiz var ama burada alışveriş yapmayı tercih etmiyorlar. Biz sosyal projelerle bunu gerçekleştirmek ve ilçemizde alışveriş yapmayı teşvik edecek çalışmalar istiyoruz. Alışveriş merkezini de yaparsak çarşı da hareketlenmiş olacak. Kentsel dönüşümde alttaki etap dükkanlardan, üstteki etap da evlerden oluşacak. Donanmada ben bir sunuma katılmıştım. Profesör bir arkadaş, İstanbul depreminin yarı oranda burayı etkileyeceğini söyledi. İstanbul’da büyük bir deprem olursa biz de buna yakın oranda etkileneceğiz. Bu da bizim ciddi risk altında olduğumuzu gösteriyor. DASK sigortalarının yapılması gerektiğini her zaman belirtiyoruz. DASK olmazsa yardımlardan yararlanamama durumu söz konusu oluyor. Bu sigorta çok önemli ve yaptırma oranı çok düşmüş durumda. Gecenin ilerleyen saatlerinde Ankara’dan aranıyoruz, mesajlar geliyor. Bu konuda gerçekten ciddi efor sarf ediyoruz. Bunu yapmamak mümkün değil. Dönüşüme giren evlerin hepsi dolu. Ben belediyede bir kez televizyonu açamadım. Camdan bu binaları görüyorum. Dönüşüm olmazsa olmaz. El birliği ile bunu gerçekleştirmek zorundayız. Denizevler ile ilgili olarak şunu söyleyebilirim. Burada bizim de yapmamız gereken işler var. Geçici kabul yapıldı. İskanla ilgili işleri de yapacağız. Binaların Kasım ayı sonuna kadar tamamlanacağını, Aralık ayında da tapuları vererek taşınılacak durumda olunacağını belirtmek istiyorum. Denizevler’de boşaltılan binaları da biliyoruz. Yıkılan binalar var. Boşaltılan binalar oldukça da yıkımlar sürecek” dedi.
‘MİLLET BAHÇESİ, DEVLET POLİTİKASI OLDU’
Sözlerine devam eden Başkan Sezer, “Koray Aydın Parkı yanındaki alanda Millet Bahçesi yapılacak. 58 bin metrekarelik bir alan söz konusu. Buranın tamamı bitti. TOKİ’ye bunun talimatı verildi. Firmaya da iş verildi. Parkın çizimini yapan firma, buradaki bahçeyi de yapacak. Tamamen tevafuk oldu. Bahçe içerisinde bir şelale yapılabileceği ifade edildi. Bizlere bir tasarım gelecek. Bu tasarımı da sizlerle paylaşacağız. Gölcük açısından hiçbir külfeti olmayan bir çalışma olacak. Buraya uzun bir zamandan bu yana artık moloz dökülmüyor. At yarışı sahası deprem molozları ile dolmuş bir alan. En son meydana gelen yangından sonra bu alanı da kurtardık. Burada Büyükşehir Belediyesi’ne ait olan taşınmazlar var. Onların kullanımına izin verdiler. Maliye de izinler verdi. Onlar izin vermeseydi biz adım atamazdık. Burada bizlere nefes alacak bir alan oluşturulacak. Millet Bahçesi ile ilgili bir yönetmelik var. Bu bir parti politikası değil, devlet politikası oldu. Burası tam anlamıyla bir millet bahçesi olacak. Sahildeki alanda ise müze, şehitler abidesi, kafeterya ve yeşil alan olacak. Konuştuğumuz firmalardan destek alacağız ve sahilde bazı projeler yapacağız. Buradaki millet bahçesi projesinden vazgeçmiş değiliz. Askeriyede 1158 lojman yapılacak dendi ve burayı böyle alacağız noktasındaydık. Yaptığımız çalışmalar neticesinde sadece bizlere teslim edilecek alandaki kadar lojman yapılması durumunda bizlere bu alanın teslim edileceği söylendi. 1158’den 224 lojmana kadar düşmüş olduk. Bu lojmanın yapılmasını sağladığımızda da burayı teslim alacağız. Lojman sayısının inmesi büyük olaydır” dedi.
‘TERMİNALİN BURADAN GİTMESİ ŞART’
Eski sanayi sitesine değinen Başkan Sezer, “Biz bu alana alışveriş merkezi dışında otel yapılması durumunu düşünüyoruz. Sağlıklı Kentler Birliği’nde toplantıya gitmiştik. Gölcük’te toplantı yapalım dediler. Ben kabul ettim ama 30 saniye sonra vazgeçtim. İlçemizde böyle bir alanın bulunmadığını biliyoruz. Gölcük’te büyük fabrika sahipleri ile görüştük. Böyle bir şeye ihtiyaç olduklarını söylediler. Marka bir oteli buraya getirebilirsek bir avantaj olur diye düşünüyoruz. Mutlak surette burada pazar yerini çözmek zorundayız. Burada bir pazar yeri düşünüyoruz. Pazar yerinin planları da bakanlık tarafından yapılacak. Bir noktada alışveriş merkezi, otel binası, burayla ilgili bir rezidans düşünüyoruz. Ticari anlamda buraya da bir hareketlilik sağlanacak. Cadde üzerinden rahatça bir giriş sağlanacak ve yoldan rahatça geçilebilecek. Terminalin buradan gitmesi şart. Onun buradan gitmesi gerekiyor ki projeyi gerçekleştirelim. Mezbahanın olduğu alanı terminal olarak önerdik ancak bu iş henüz bitmedi. Terminal yapılana kadar alternatif bir alan düşünüyoruz. Yüzbaşılar Köprülü Kavşağı’nın orada bir alan var. Minibüsçülerin kullandığı bir alan var. O bölgede ulaşım gayet rahat. Bu bölge için de olumlu görülüyor. Burayı geçici bir alan olarak düşünüyoruz” dedi.
‘HASANEYN YAYLASI’NA SPOR KOMPLEKSİ DÜŞÜNÜYORUZ’
Mareşal Fevzi Çakmak Caddesi’ne değinen Başkan Sezer, “Caddenin ortasında dekoratif bir aydınlatma olacak. Kavaklı’da Kongre Sarayı’nın önünde bir değişiklik yapmıştık. İnşallah seneye de Kavaklı sahili çift şerit olacak. Kongre Sarayı önündeki yol çift şerit oldu ve o bölge oldukça rahatladı. Şehir merkezinde otoparklar yapıldıkça araçların yol üzerine parklara kesinlikle izin verilmeyecek. Hasaneyn Yaylası ile ilgili olarak bir proje söz konusu. Burada bir spor kompleksi oluşturmak istiyoruz. Proje alanı 197 dönüm. Yasa gereği bu alan bakanlığa tahsis ediliyor ve belediyelere tahsis edilmiyor. Bu alan ile ilgili bir proje hazırladık. İlgili makamlarla görüştük. Bu proje yüzde 90 oranında tamamlanmış durumda. Alanda iki futbol sahası var. Açık antrenman sahaları ve koşu parkurları var. Bu alanı aldıktan sonra kurum ve bakanlıklara giderek burada çalışma yaptıracağız. İki sene içerisinde buraya bir spor kompleksi gerçekleştirmek istiyoruz. Buranın tahsisini alırsak geri kalanı çözmüş olacağız. Burada en azından bir 50 kişilik bungalov ev yapabilirsek iyi olacak. Rakımı da uygun bir yer. Bununla bağlantılı olarak Yazlık Ilıcası yanında bir otel projemiz var. Buraya bir takım gelirse tamam ama ikinci bir takım gelirse konaklama imkanı zor olur. O yüzden bu tip yatırımları yaptırmak amacındayız” dedi.
‘SİVRİTEPE KONUTLARI, ARALIK’IN İLK HAFTASINDA TESLİM EDİLECEK’
Sözlerine devam eden Başkan Sezer, “Hisareyn Karaköprü yağmur suyu ve asfalt çalışmaları tamamlandı. Batak Deresi ve Karınca Deresi ıslah çalışmaları tamamlandı. Adalı Deresi ıslah çalışması var. Üst taraftaki ıslah bitti. Topçular tarafındaki çalışmalar da bitme aşamasında. Pazarın kurulduğu alanda yeniden asfaltlanan alanlar var. Yakın zaman içerisinde tamamlanan bir çalışma olacak. Sivritepe konutlarında Aralık’ın ilk haftasında teslimat yapılacak. Yazlık Kültür Merkezi’nde çalışmalar hızlı bir şekilde devam ediyor. Ciddi şekilde tasarruf yaparak hareket etmeye çalışıyoruz. Çiftlik’te beyzade binasının olduğu yer, Gölcük Belediyesi’ne tahsis edilecek. Ben bu binanın marka tabela değeri olduğunu düşünüyorum. Kadırga Yaylası’na bir yol tahsisi oldu. Giriş çıkış rahatlamış oldu. Otistik çocukların eğitim binası değişti. Topçular’daki yerlerinden ayrıldılar ve Çiftlik’teki okul binasına geçtiler. Ben kişisel olarak onlara söz verdim. Bu okul ile alakalı olarak yeni ve sağlam bir binayı söyledik. Bunu başka bir niyetle yaptığımızı söylediler. Ben o zaman velileri çağırdım ve konuştuk. İsterlerse oldukları yerde kalmalarını, isterlerse de Çiftlik’teki okula geçebileceklerini söyledim. Yeni bir yerde o okul için kalıcı bir bina oluşturmak amacındayız. Tamamen standartlara uygun bir şekilde o okuldaki çalışmalar yapıldı ve çocuklarımızın okulu Çiftlik’teki yerine taşındı. Eski okul binasının olduğu yere de kafeterya ve bahçe düzenlemesi yapılacak. O mahallede bir kafe ihtiyacı var, bunu da bu şekilde gerçekleştirmek istiyoruz. Sağlık yatırımları kapsamında yapılan yerler var. Yeni hastane binası, mevcut hastaneye ek bina, Yunus Emre Sağlık Merkezi, Donanma’da aile sağlığı merkezi, 112 acil noktası, Düzağaç Mahallesi’nde sağlık yatırımları gerçekten iyi olacak” dedi.
‘DEĞİRMENDERE KÜLTÜR MERKEZİ, GÖLCÜK BELEDİYESİ’NE TAHSİS EDİLDİ’
Başkan Sezer, açıklamalarının sonunda “Parkların hepsine kapsamlı bir bakım yapıyoruz. Kamera sistemlerini yasa olarak yaparsa emniyet yapar. Kıyı yapımızın olduğu alan var. Değirmendere’de ilgili planlar bitti. Projelerimiz üzerinde düşündük. Burası bir kıyı yapısı olarak geçiyor. Denizde iki tane mendirek yapı var. 30 civarında büyük tekne ve 170 civarında bir kayık gelebilecek. Kıyıdan Halıdere’ye bir birleştirme istiyorum. Bunu yaparsak Değirmendere ile Halıdere birleşir ve bu bölge, hemşerilerimizin dinlenebileceği alan olur. Değirmendere Kültür Merkezi’nin tahsisini de Gölcük Belediyesi’ne aldık. Yine burada denize sıfır bir alan oluşturmak istiyoruz. Değirmendere merkezindeki kapalı pazar alanının olduğu noktada 184 metrekarelik alanı konferans salonu olarak ayırdık. Kurs merkezleri KOMEK’e verildi. Düzağaç Mahallesi’ndeki sosyal merkez, tamamen kadınlara yönelik olarak açılacak. Halıdere’de altgeçitte engelli rampası oluşturduk. Buradaki sorunu çözdük. Üst kısmını da düzenledik. Sahil çalışmalarını da tamamladık. Ulaşlı’da PTT çalışmaya başladı. Bu binanın karşısında eski belediye binası vardı. Bu bina Milli Eğitime tahsis edilmişti. Bu binayı da geri alıyoruz. Mahallelerde genel temizlik çalışmaları yapıyoruz. Selimiye’de yeni kurban pazarının yerini yaptık. O bölgede tamamen kireçleme çalışması yaptık. Tertemiz yaptık ve hiçbir şikayet olmadı. 402 rögar kapağını düzelttik. Sosyal ve kültürel etkinlikler yaptık. Festivaller, sünnet şölenleri, şenlikler gerçekten çok beğenildi. Fotoğraf yarışması yapıldı. Göç konulu fotoğraflarımız, Birleşmiş Milletler tarafından kullanılıyor. Suriye ile ilgili olarak bir fotoğraf yayınlandığında bu fotoğraflar Gölcük Belediyesi’nin diye yabancılara dahi anlatıyoruz. Dijital kütüphane yapıldı. 22 bin kitap var burada. 21-22 Aralık tarihlerinde Servet-i Fünun Sempozyumu yapacağız. Türkiye’nin önde gelen üniversiteleri katılacak” dedi. Erdem ŞENGÜL