Hamidiye İlköğretim, nefes aldı
Hamidiye Köyü’nde bulunan Hamidiye İlköğretim Okulu’na geçtiğimiz yıl ek bina yapılmıştı. Yeni yapılan bina, okullara nefes aldırdı ve halkın da beğenisi ile karşılandı
Gölcük Belediyesi’nin ilçemizde gerçekleştirdiği 5 okul projesi kapsamında, Gölcük’e 5 yeni okul kazandırılarak eğitim alanında büyük bir reform yapılmıştı. Gazi Ortaokulu’nun arsası belediye tarafından alındı ve karşılığında 5 okul birden ilçemize kazandırıldı. Bu okullardan biri de Hamidiye’de yapıldı ve geçtiğimiz yıl tamamlanarak hizmete sunuldu. Hamidiye İlkokulu ve Ortaokulu’nun bulunduğu alanda, ortaokul kısmı yeni binaya geçirilerek okula bir anlamda nefes aldırılmıştı.
VATANDAŞ, OKULDAN MEMNUN
Yapılan çalışma kapsamında, birbirine yakın zamanlarda bitirilen okullardan biri olan Hamidiye Ortaokulu’na ait olan yeni binada 5 derslik ve kazan dairesi bulunuyor. Ortaokul kısmı, yapılan yeni bina ile ilkokul kısmından ayrılmış oldu. Alanda, okula ait prefabrik bir bina bulunmaktaydı ve bu bina yapıldıktan sonra alandaki prefabrik bina yerinden kaldırıldı. Hamidiyeli vatandaşlar, yapılan çalışma ile çocukların daha sağlıklı bir ortamda eğitimlerine devam ettiklerini belirterek “Geçtiğimiz yıl tamamlanan okul, çocuklar için gerçekten faydalı oldu. İlkokul ve ortaokul kısmı birbirinden ayrıldı ve hem öğrenciler hem de okul, rahat bir nefes aldı” dedi.