Halıdere’de davalık taş ocağının kapatılma kararı
Halıdere’de davalık taş ocağının kapatılma kararı
Gölcük’e bağlı Halıdere beldesinde 13 yıldır bulunan taş ocağının heyelan tehlikesi oluşturması sebebiyle kapatılmasının ardından kararı coşkuyla karşılayan vatandaşlar, sokağa döküldü. Yıllardır taş ocağının kapatılması için mücadele veren bölge halkı, ocağın kapatılmasını meşalelerle kutladı. Gölcük’e bağlı Halıdere beldesinde 13 yıldır hizmet veren As Elmaslar Nakliyat Hafriyat Hayvancılık Taahhüt Ticaret ve Sanayi Limited Şirketi uhdesinde bulunan sicil: 82061 sayılı II (a) grubu maden (kumtaşı) işletme ruhsat sahasında teknik personellerce yapılan inceleme sonrasında Kocaeli Valiliği tarafından heyelan oluşturma riskine sahip olduğu gerekçesiyle kapatılmasına karar verildi. Valilik tarafından yapılan yazılı açıklamayı duyan Halıdereli vatandaşlar, kararı sevinçle karşılandı.
13 YILLIK MÜCADELE
Vatandaşlar Gölcük Halıdere Meydanı’nda toplanıp Türk bayrakları açarak slogan attı. Kararı meşale ve havai fişeklerle büyük bir sevinç içerisinde kutlayan vatandaşlar, taş ocağının çevreye zarar verdiğini, kapatılması sebebiyle sevinç içerisinde olduklarını söylediler. Halıdere Meydanı’nda toplanan vatandaşlar adına konuşan Halıdere Tarım Kooperatifi Başkanı Necmi Kurtuluş, ruhsat iptali kararının bölgede sevinçle karşılandığını ifade ederek, “Halıdere halkı olarak 13 yıldır verdiğimiz mücadeleyi halkımızın desteğiyle kazandık” dedi.
‘HALIDERELİLER ORMANIN KIYMETİNİ BİLİR’
“Halıdere olarak bizim en büyük zenginliğimiz, en büyük gelir kaynağımız, ülkemizin olduğu gibi köyümüzün de ormanlarıdır” diyen Kurtuluş, “Halıdereliler geçmişten beri bir orman köylüsüdür, ormanın kıymetini çok iyi bilir çünkü halkın büyük bir bölümü tarımın yanında yaşamını orman ürünlerinden sağlamıştır. Onun için biz ormanın büyük bir zenginlik kaynağı olduğunu biliyoruz. 2005 yılından beri bu şekilde ormanlarımızın yok edilişini üzüntüyle karşıladık. Fakat bugün bu kararla biz oldukça sevindik. Gençlerimizin bu mücadelesini kutluyoruz” şeklinde konuştu. Kalabalık, yapılan açıklamaların ardından sloganlar atarak meydandan ayrıldı. İHA