‘Hakkımızın teslim  edilmesi taraftarıyız’
31 Mayıs 2023 15:36

‘Hakkımızın teslim edilmesi taraftarıyız’

Savunma, Büro ve Destek Hizmetleri Sendikası (SAVDES-SEN) Kocaeli Bölge Şube Başkanı Özhan İmre, temsilci sendikanın faaliyetleri hakkında açıklamalarda bulundu. İmre, “Hakkımızın teslim edilmesi taraftarıyız” dedi

Savunma, Büro ve Destek Hizmetleri Sendikası (SAVDES-SEN) Kocaeli Bölge Şube Başkanı Özhan İmre, temsilci sendikanın faaliyetleri ile ilgili olarak dün açıklamalarda bulundu. İmre, yaptığı açıklamada “Çok değil, bundan 5 ay önce yüzde 25 zammı ayakta alkışlayacaksın, Memur – Sen haricindeki diğer sendikalar ve memurların tepkileri üzerine yüzde 5 ilave ile yüzde 30 zam yapılınca ‘Beklentilerimizi karşıladı’ diyeceksin. Bunlar bizim beklentilerimiz, memurların beklentilerini karşılamıyor” dedi.

‘ALKIŞ TUTMAK YER ALMIYOR’

Sözlerine devam eden İmre, “Memur maaşları asgari ücrete denk olduğunda Memur – Sen ve yavru ortağı Kamu – Sen olarak sus pus olacaksın, sosyal medya sendikacılığından öteye gitmeyeceksin, Memur – Sen Genel Kurulu’nda avucunu yalayacaksın ve sadece siyaset yaparak elde edilen sıfır kazanımı dakikalarca ayakta alkışlayacaksın. Bizim sendikacılık anlayışımızda, temsil ettiğimiz kesimin faydasına olmayacak konulara alkış tutmak yer almıyor. Biz, memurlar olarak hakkımızın teslim edilmesi taraftarıyız” dedi.

‘BAŞARI DİYE PAYLAŞIM YAPIYORSUNUZ’

Başkan İmre, açıklamasının sonunda “Yandaş ve sarı sendikalar dışında neredeyse tüm sendikalar sahalarda olacak, iş bırakacak ve basın açıklamaları yapacak, memur arkadaşlarımız bu duruma tepki gösterince Cumhurbaşkanımızın, işçi sendikasının genel kurulunda yaptığı seçim yatırımını kazanım olarak utanmadan başarı diye paylaşacaksın. Sanki toplu sözleşme masalarında buçuklara siz imza atmadınız, memurları bu hale siz düşürmediniz? Bir de başarı diye paylaşım yapıyorsunuz. Kendi genel kurullarında alamadığı sözleri işçi sendikasının genel kurulunda aldılar. Bu ayıp sana yeter Memur – Sen” dedi.  Erdem ŞENGÜL

BENZER HABERLER
X