‘Hakem heyetleri sorunları çözer’
25 Mart 2018 16:25

‘Hakem heyetleri sorunları çözer’

Tüketiciyi Koruma Derneği (TÜKODER) Gölcük Şubesi Başkanı Muhterem Aslan, arızası sebebiyle servislere gönderilen

ürünlerde istenen sonucun alınmaması durumunda, tüketicilerin haklarını hakem heyetlerinde arayabileceğini belirterek, “Hakem heyetleri, sorunları çözer” dedi
Tüketiciyi Koruma Derneği (TÜKODER) Gölcük Şubesi Başkanı Muhterem Aslan, satın alınan ürünlerde herhangi bir arıza çıkması durumunda, ürünlerin garanti kapsamı dahilinde yetkili servislere gönderilebileceğini, fakat yetkili servislerden bakım yapılarak gönderilen ürünlerde herhangi bir düzeltme olmaması durumunda, tüketicilerin haklarını hakem heyetlerinde arayabileceğini dile getirdi. Başkan Aslan, konu hakkında yaptığı açıklamada “Derneğimize gelen bazı vatandaşlarımız, satın almış oldukları özellikle elektronik eşyalarda, kısa bir süre sonra bazı sıkıntılar yaşadıklarını, bu sıkıntıların da giderilmesi için ürünleri yetkili servislere gönderdiklerini dile getiriyor” dedi.
‘BİRÇOK TÜKETİCİMİZE FAYDA SAĞLADIK’
Açıklamasına devam eden Başkan Aslan, “Fakat bazı durumlarda, yetkili servislerden gelen ürünlere herhangi bir bakım yapılmadığını, sıkıntılar yaşamaya devam ettiklerini de ayrıca belirtiyorlar. Tüketicilerimiz, böyle bir durumla karşılaşmaları durumunda bizlere gelerek gerekli bilgileri edinebilirler. Tüketici hakem heyetlerine gitmeleri durumunda hangi yolları izleyeceklerini, kendilerine aktarabiliriz. Bu tür konularda birçok tüketicimize fayda sağladık. Tüketiciler, böyle bir sorunla karşılaştıkları zaman kendilerine tüketici hakem heyetine gitmeleri, sorunun en garanti yoldan çözüleceğini kendilerine bildiriyoruz” dedi.
‘HAKLARINI KAZANAN TÜKETİCİLER VAR’

Sözlerine son veren Başkan Aslan, “Bu yolla haklarını kazanan birçok tüketicimiz var. Tüketici hakem heyeti, tüketicilerin yerine gerekli yolları izliyor ve onların hakkını koruyor. Bazı tüketiciler, ürün yenileme talebi isterken bazı tüketiciler de verdikleri ücretin iade edilmesini talep ediyor. Her iki durumda da kazanan tüketiciler oluyor. Böyle bir durumla karşılaşılması durumunda gerek biz, gerekse de tüketici hakem heyetleri sorunlara kesin çözümü bulmak adına çalışacaktır” dedi. Erdem ŞENGÜL

BENZER HABERLER
X