Gri Tilki’ye yoğun ilgi
Değirmendereli Yazar H.İhsan Sönmez’in Güneydoğu ve terörü farklı bir bakışla anlattığı “ Gri Tilki” isimli anı romanı Ferfir Yayınları’ndan çıktı
Yazar H.İhsan Sönmez 7. kitabı Gri Tilki anı romanıyla tekrar okurunun karşısına çıktı. Güneydoğu ve terörün farklı bir bakış ve üslupla anlatıldığı roman, okurlar tarafından ilgiyle karşılandı. Kitabın ilk tanıtımı Ankara ve Karabük’te gerçekleşti. H.İhsan Sönmez’in 1982-1984, Bingöl, Karlıova, Kalencik, 1988-1990 Siirt, Pervari, Ekindüzü, 1995-1997 Şanlıurfa, Bozova, Atatürk Barajı, 2001-2003 Şırnak anıları ve yaşadığı gerçekler Gri Tilki’de yer alıyor. Türkiye’deki kritik olayların, yansımasını işleniyor. Romanın özü; her şeyiyle, insanın kendisi. Savaş ve barış sarmalında; bir aşkın, iyiliğin, sevginin, dramın, gülümsemenin, komedinin yazardaki izdüşümü bu kitapta yer alıyor. Bingöl'ün karlı dağlarında, Şanlıurfa'nın bereketli topraklarında, Şırnak ve Pervari'nin sımsıcak havasında kardeşliğimizi ve insanlığımızı destanlaştıran bir aydın yüreğin içten türküsü, aslında ağıtı Gri Tilki. H.İhsan Sönmez, Gri Tilki'nin satır aralarında ülkemizde oynanan kirli oyunların alevden nefesini hissettiriyor bizlere.
İMZA GÜNLERİ ANKARA VE KARABÜK’TE GERÇEKLEŞTİ
Gri Tilki’nin ilk tanıtım ve imza günleri Ankara ve Karabük’te gerçekleşti. Başkentte Kastamonu Günleri Etkinlikleri kapsamında 16 Mart 2013 günü okurlarına kitabını imzalayan H.İhsan Sönmez yoğun okur ilgisiyle karşılaştı. Meclis Başkanı Cemil Çiçek, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, CHP Milletvekili Süleyman Çelebi, Kastamonu Valisi Erdoğan Bektaş, Kastamonu Belediye Başkan Yardımcısı Mehmet Sayan kitabı alanlar arasında bulunuyor. İlk kez Ankara’da okur karşısına çıkan kitap çok beğenildi.