‘Gönülden Gönüle’de 7 bin 22 hane ziyareti
06 Ocak 2022 12:17

‘Gönülden Gönüle’de 7 bin 22 hane ziyareti

Kocaeli’de Valilik tarafından yürütülen ‘Gönülden Gönüle’ projesinin başlangıcından 2021 yılı sonuna kadar; şehit yakını, gazi ve gazi ailesi, engelli, hasta ve yaşlı, öksüz ve yetim çocuklar ile ekonomik yoksunluk içinde bulunan 7 bin 22 hane ziyare

Kocaeli Valiliği’nden yapılan yazılı basın açıklamasında, “Sosyal devlet olmanın gereği, halkın gönlünü kazanabilmek ve vatandaşın devlet ile olan bağını güçlendirmektir. Yani sözün özü “İnsanı Yaşat ki Devlet Yaşasın”. Gönülden Gönüle; bu düstur ve hedefler doğrultusunda 2004 yılında Kocaeli Valisi Seddar Yavuz’un eşi Selda Yavuz’la birlikte başlattığı ve her gittiği ilde başarıyla uyguladığı bir projedir. ‘Gönülden Gönüle’ projesinin amacı; şehit aileleri, gaziler, engelliler, yaşlılar, yetim ve öksüzler, ekonomik yoksunluk içinde bulunan vatandaşlarımızın gönüllerini almak, devletimizin sıcak ve şefkatli yüzünü yansıtmak, devletimizin sıcak elini hissettirmek ve insanımızın gönlüne girmektir.

DEVLET VE HALK ARASINDAKİ BAĞ GÜÇLENDİRİLMEKTE

Yapılan bu ziyaretlerde sadece hal hatır sorulup, hediyeler verilerek çıkılmayıp; ailelerin ne eksiği varsa onları tespit edip, hayatlarını daha güzel hale getirmek için evlerinde yapılacak tadilattan tutun da, her neye ihtiyaçları varsa bunlar karşılanmaktadır. Böylece toplumun refah seviyesi arttırılmakta, devlet ve halk arasındaki bağ güçlendirilmekte, sorunlar yerinde incelenerek kalıcı çözümler üretilmekte, maddi ve manevi sıkıntılar giderilmekte, çocukların ve ailelerin toplumla olan bağı güçlendirmekte ayrıca Devletin şefkatli elinin, varlığının ve desteğinin var olduğunun bilinmesi sağlanarak toplumsal değerlerin varlığı ve yaşatıldığı hissettirilmektedir.

ZİYARETLERİN BİN 82’Sİ 2021 YILINDA

Vali Seddar Yavuz’un Kocaeli’de göreve başladığı günden bugüne kadar, projedeki en büyük destekçisi olan eşi Selda Yavuz ile talimat ve görevlendirmeleriyle ilimiz genelinde ziyaretler gerçekleştiren Vali Yardımcıları ile beraber bin 82’si 2021 yılında olmak üzere toplamda bin 456 aile evlerinde ziyaret edilerek gönül köprüleri kurulmuştur. Gönülden Gönüle projesi kapsamında ilçelerimizde de Vali SeddarYavuz’un talimatlarıyla ziyaretler gerçekleştiren kaymakamlarımızla birlikte Kocaeli’de projenin başlangıcından 2021 yılı sonuna kadar; şehit yakını, gazi ve gazi ailesi, engelli, hasta ve yaşlı, öksüz ve yetim çocuklar ile ekonomik yoksunluk içinde bulunan 7 bin 22 hane ziyaret edilerek acıları paylaşılmış, hal ve hatırları sorulmuş, talepleri varsa bunlar dinlenerek çözülmesi noktasında hassasiyetle gereği yerine getirilmiştir.

GEREKLİ DESTEK VE YARDIMLAR YAPILDI

Gerçekleştirilen bu ziyaretlerde iletilen 671 eğitim yardımı, 264 sağlık yardımı, 2 bin 736 maddi yardım, bin 654 gıda yardımı, 62 iş yardımı, 562 yaşlı-engelli yardımı, 131 eşya yardım talebi haricinde ziyaretler sırasında tespit edilen konularda da gerekli destek ve yardımlar yapılarak; kimsesizlerin kimi olunmuştur.

BENZER HABERLER
X