‘Gölcük’ü objeleriyle İstanbul’da tanıtacağım’
24 Temmuz 2024 17:45

‘Gölcük’ü objeleriyle İstanbul’da tanıtacağım’

Model gemi yapımcısı Yusuf Akmeşe, yeni çalışmaları, hedefleri ve Ekim ayında katılacağı fuar hakkında bilgiler verdi. Akmeşe, “Donanma Kenti Gölcük’ü objeleriyle İstanbul’da düzenlenecek olan “Saha Expo 2024” sergisinde başarıyla tanıtacağım” dedi

Model gemi yapımcısı Yusuf Akmeşe, yeni çalışmaları, hedefleri ve Ekim ayında katılacağı fuar hakkında açıklamalarda bilgi verdi. Akmeşe, yaptığı açıklamada “Donanma Model’i 2012 yılında kurarak Donanma Kenti Gölcük’e kazandırdık. 2000 yılından beri Gemi Modelleri Yapımı Öğreticisi ve Denizcilikle ilgili Obje Tasarımcısı olarak çalışmalarıma devam ediyorum. Yani 2000 yılında Donanma içerisindeki gemi model kursumuzla başladığımız eğitim sürecimizi daha da geliştirerek ve yeni tasarımlar ekleyerek yolumuza devam ettik. Çalışmalarımızı 6 yıl KO-MEK’te Gemi Model Usta Öğreticisi olarak ve kendi dükkanımızda sürdürdük. Ayrıca Türkiye’de Kocaeli’nde 10 değişik yerde, İznik’te, İstanbul’da, yurt dışında ise Bulgaristan sergilerimize katılım sağladık” dedi.

‘BİR HAYALİME DAHA ULAŞMAYI İSTİYORUM’

Akmeşe, açıklamalarının devamında, “Donanmayla ve savunma ile ilgili modeller yaptığım için bu sene ilk defa 22-26 Ekim tarihleri arasında İstanbul Fuar Alanı’nda yapılacak olan “Saha Expo 2024” sergisine katılarak bir önemli hedefime daha ulaşmayı istiyorum. Ayrıca fuara hazırlıklarımızı bir ekip olarak sürdürüyoruz. Bu önemli fuara savunma sanayinde kullanılan TCG Anadolu, TCG İstanbul, TCG Derya, TCG Alemdar, Oruç Reis Sismik Araştırma Gemisi, TCG Bayraktar, TCG Piri Reis Denizaltısı, TCG Heybeliada, TCG Oruç Reis, Yeni Tip Karakol Botu, KAAN Sınıfı Sahil Güvenlik Botları, Sahil Güvenlik Dost Sınıfı Korvet, Kontrol Botları, Kontrol Botlarının Deniz Polisi versiyonu ve Osmanlı Kadırgası gibi daha birçok maketler ve denizcilik ile ilgili obje hediyelik objeler ile katılım sağlayacağız” diye konuştu.

‘MAKETLERİMİZE İLGİ ÇOK YOĞUN’

Akmeşe, son olarak, “Gemi Model yapımı ve malzemeleri konusunda uzun yıllardır tecrübemi maddi ve manevi olarak paylaşmaktan mutluluk duyuyorum. Dükkanımıza maketlere ilgi duyan ve bize soru sormaya gelen vatandaşlarımız oluyor. Ben bu konuda her zaman kendilerine yardımcı oluyor ve gemi modele ilgi duyan tüm vatandaşlarımızı dükkanımıza bekliyorum” diyerek açıklamalarını tamamladı. Arif ÖZTOK

BENZER HABERLER
X