Kocaeli’de Nevruz Bayramı kutlandı
Kocaeli’de baharın müjdecisi Nevruz Bayramı dolayısıyla kutlama yapıldı
$ Dolar 44,4564 %0,28
€ Euro 51,3387 %0,19
£ Sterlin 59,2804 %0,30
Altın $4.532,06 %3,43
Gümüş 101,34 %4,49
Geride kalan dönem içerisinde nüfusu her geçen gün artmaya başlayan Gölcük, fabrikaların artması ve iş gücünün çoğalması ile birlikte nüfusunu 170 bine çıkardı. Bu nüfus, gün geçtikçe ilerlemeye de devam ediyor. Bu nüfusa rağmen Gölcük’te birçok kişi, özellikle hafta sonlarını ilçe dışında geçiriyor, bununla birlikte alışverişlerini de yine farklı ilçelerde ve hatta il dışında yapıyor. Alışverişlerin Gölcük’te yapılması konusunda her ne kadar çalışmalar olsa da bunu gerçekleştirebilmek adına halkı çekebilecek yatırımların olması gerektiği de ifade ediliyor.
TİCARİ HAYATI OLUMLU ETKİLER
İlçemizde uzun bir süreden bu yana fikirlerin belirtildiği alışveriş merkezi konusu, halk arasında güncelliğini koruyor. Böyle bir merkezin ilçemizin herhangi bir noktasında bulunması ile birlikte ilçedeki ticaretin hareketlenebileceği de dile getiriliyor. Alışveriş merkezinin dışında, Gölcük’te uygun bir noktaya sinema salonunun yapılması, Gölcük’teki ticareti olumlu anlamda hareketlendirebilir. Özellikle seans bitimlerinde halkın esnafı gezmesi ve ihtiyaçlarını karşılaması, ilçe esnafını da ticari anlamda bir üst seviyeye çıkarabilir.
KAVAKLI, BU ANLAMDA DEĞERLENDİRİLEBİLİR
Geçmiş senelerde ilçemizde bulunan ve halkın ilgisini çeken sinema salonları, çeşitli sebeplerden ötürü kapanmıştı. Bunun neticesinde şu an Gölcük’te herhangi bir sinema salonu bulunmuyor. Fakat Gölcüklülerin ilçemizde olmasını istediği sosyal ihtiyaçların başında bir sinema salonu geliyor. İlçe halkı, uygun bir noktaya yapılabilecek bir sinema salonunun özellikle hafta sonlarında Gölcük’ü daha çekici bir hale getirebileceğini belirtiyor. Bu konuda da Kavaklı’nın değerlendirilmesi, hem sahilin hareketlenmesini sağlar hem de çarşının yükünü Kavaklı’ya doğru yönlendirebilir. Erdem ŞENGÜL