Gölcük’te eğitim reformu devam ediyor
İlçemizde geçtiğimiz dönemlerde Gazi Ortaokulu’nun arsasına karşılık, Gölcük Belediyesi tarafından 5 yeni okul yapılmıştı.
Gölcük’teki eğitim reformu, yıkılarak yeniden yapılacak 3yeni okul ile devam edecek
İlçemizde geçtiğimiz dönemlerde, Gölcük Belediyesi tarafından Gazi Ortaokulu arsasına karşılık 5 yeni okul projesi yapılmıştı. Belediyenin okul arsasını kamulaştırmasının ardından Gazi Ortaokulu yıkılmış, yerine 5 yeni okul kazandırılmıştı. Bu şekilde başlayan eğitim reformu sayesinde ilçemizdeki öğrenciler, daha modern ve yeni binalarda eğitim görmeye başladı. Yapılan okul inşaatlarının ardından öğrenciler, daha fazla imkâna sahip olarak daha iyi şartlarda, çağın gereksinimlerini edinerek eğitim gördüler ve başarı oranları da bu durumla doğru orantılı bir şekilde artmaya başladı.
MODERN OKULLAR GELİYOR
Gölcük’ün bu şekilde başlayan eğitim reformu, yeniden yapılacak okullarla devam edecek. İlçemizde hizmet veren 3 okul, daha yeni ve modern binalarda eğitim vermek adına yıkılarak yeniden yapılacak. Bu okullardan biri Cumhuriyet İlkokulu. Gölcük’teki eski okullardan biri olan Cumhuriyet İlkokulu, şu an 16 derslikle eğitim veriyor. Oldukça geniş bir bahçeye sahip olan okul binası ilk etapta yıkılmayacak. Okulun bahçesine yapılacak olan 32 derslikli yeni bina tamamlandıktan sonra eski bina yıkılacak. Bir diğer okul ise Piyalepaşa İlkokulu. Bu okulda da şu an 12 derslik bulunuyor. Yeni yapılacak olan okul projesi şu an yapım aşamasında. Piyalepaşa İlkokulu, yeni binasında 24 derslikli olacak. Yapımı gerçekleştirilecek olan son okul ise Değirmendere Şehit Cengiz Topel İlkokulu. Değirmendere Dörtyol mevkiinde bulunan okul, daha modern bir binada hizmet vermek üzere yeniden yapılacak. Bu okulların yanı sıra, Şirinköy Kazıklı Kervansaray Kültür Yapısı arkasında bulunan bölgede 16 derslikli bir ilkokul yapılmak isteniyor. Bu okulun planlaması şu an yapılıyor.