Gölcük'te bir saatte 29 organ bağışı
Organ Bağışı Haftası dolayısıyla Gölcük Necati Çelik Devlet Hastanesi’nde stant açıldı.
Hastane Yöneticisi/Başhekimi Op. Dr. Yüksel Pehlevan, “Bir yıl içerisinde 145 organ bağışı yapılırken bir saat içerisinde 29 organ bağışı gerçekleştirildi” dedi
Ülkemizde her yıl 3-9 Kasım Organ ve Doku Bağışı Haftası çeşitli etkinliklerle kutlanıyor. Bu hafta boyunca hastanelerde ve çeşitli yerlerde kurulan stantlarda organ bağışının önemine dikkat çekiliyor. Düzenlenen etkinliklerle ve açılan stantlarla vatandaşlar bilgilendirilerek organ bağışının önemi konusunda bilinç oluşturuluyor. Organ Bağışı Haftası dolayısıyla Gölcük Necati Çelik Devlet Hastanesi'nde dün bir stant açıldı. Organ bağışı standına bu yıl bir saat içinde 29 kişi gelerek organlarını bağışladı. Bu yıl organ bağışına büyük ilgi olduğunu belirten Gölcük Necati Çelik Devlet Hastanesi Yöneticisi/Başhekimi Op. Dr. Yüksel Pehlevan, Organ ve Doku Bağışı Haftası dolayısıyla her yıl hastanede stant açtıklarını, bu kapsamda vatandaşların hastaneye gelerek organlarını bağışladığını söyledi.
‘KOCAELİ GENELİNDE 32 KURUM VAR’
Bu yıl organ bağışına büyük bir ilgi olduğunu ifade eden Gölcük Necati Çelik Devlet Hastanesi Yöneticisi/Başhekimi Op. Dr. Yüksel Pehlevan, "Bir yıl içerisinde toplam 145 organ bağışı yapılırken bugün bir saat içerisinde 29 organ bağışı gerçekleştirildi. Kocaeli genelinde organ bağışı alan 32 kurum var, bu kurumların içerisinde biz de 6. sıradayız." şeklinde konuştu.Konuşmanın ardından organ bağışı birimi tarafından "Senden Can Bekleyen Canlar Var" adı altında organ bağış standı açıldı. Dün açılan organ bağışı standı, hafta boyunca hastane bünyesinde açık kalacak ve halkın organ bağışı yapması konusunda çeşitli bilgileri yine halka aktaracak. Bununla birlikte, ilçemizin çeşitli noktalarında organ bağışı yapılması konusunda standlar da açılacak. Bağışlanan her organın hastanede veya evinde şifa bekleyen bir kişiye umut olduğunu dile getiren hastane yöneticileri, halkın bu konuda oldukça duyarlı olduğunu, hafta içerisinde ve diğer günlerde vatandaşları organ bağışı yapmaları konusunda standlarına beklediklerini dile getirdi.