Gölcüklünün merak konusu Amiral Sağlam
Kentsel dönüşüm projesinde Gölcük Sanayi Sitesi ve Denizevler Bölgesi’nde çalışmalar tamamlandıktan sonra ağırlık ilçe merkezine verilecek. Bu kapsamda ilçe merkezine yönelik projeler de merakla bekleniyor
İlçemizde geçtiğimiz yıl yapımı ile ilgili bilgilerin ilk kez verildiği kentsel dönüşüm projesi kapsamında, ilçemizdeki hasarlı bina stoklarının azaltılacağı ve Gölcük halkına daha sağlıklı ve sağlam binalarda ikamet etme fırsatı verileceği bildirilmişti. Aradan geçen süre zarfında, Gölcük’ün kanayan yaralarından biri olan ve esnaflarının da daha iyi hizmet verebilecekleri bir yer isteği olan Gölcük Sanayi Sitesi ile ilgili somut adımlar atıldı. Yeni sanayinin yapılacağı alanda hak sahipleri ile görüşmeler tamamlandı ve Denizevler kısmına geçildi.
DENİZEVLER SAKİNLERİ SİVRİTEPE’YE
Denizevler kısmında ise hak sahipleri ile gerekli görüşmeler yapılmaya başlandı. Halkın çoğu, haklarını almak istediklerini dile getirerek mağduriyet yaşanmasını istemediklerini söylüyor. Denizevler’de konut yapımının yasak olmasından dolayı buradaki hak sahiplerine Sivritepe’de ev yapılacak. Dönüşümün yapılacağı bir diğer nokta ise Gölcük merkezi. Vatandaşlar, burada yapılacak projenin nasıl olacağını merakla beklemekte. Özellikle Amiral Sağlam Caddesi’nin akıbetinin merakla beklendiği merkezde, Gölcük Belediye Başkanı Mehmet Ellibeş, caddenin başından Anıtpark’ın görünmesini istediklerini ve bu yönde bir çalışmanın olacağını söylemişti.
CADDE NASIL KULLANILACAK?
Amiral Sağlam Caddesi’nin başından Anıtpark’ın görünmesi yönünde bir dönüşümün yapılması fikri, vatandaşlardan büyük bir ilgi görüyor. Bu noktada, Amiral Sağlam Caddesi’nde nasıl bir çalışmanın olacağı ise merak konusu. Şu an çift şeritli ve her iki yanında araçların park yaptığı Amiral Sağlam Caddesi’nin tek şerit olması planlanıyor. Vatandaşların bu konuda bazı istekleri de var. Gölcük’ün dinamiklerinin yansıtılacağı bir caddenin yapılmasını isteyen vatandaşlar, Amiral Sağlam Caddesi’nde İzmit’in Fethiye Caddesi gibi bir oluşumun inşa edilmesini talep ediyor. Bu caddenin herhangi bir değişim sonrasında nasıl hizmet vereceği, ağırlığı nasıl kaldıracağı da bir başka merak konusu. Şu an ilçemizin en kalabalık caddelerinden biri olan Amiral Sağlam, çoğu zaman ağırlığı kaldıramıyor ve uzun araç kuyrukları ortaya çıkıyor. Kentsel dönüşüm projesi ile farklı bir görünüm kazanacak olan Amiral Sağlam’ın nasıl kullanılacağı ise şimdiden vatandaşlarca tartışılıyor. n Erdem ŞENGÜL