Gölcüklünün gözü, tünel geçişi projesinde
İlçemizde, Körfez Geçiş Köprüsü’nün yapımının tamamlanmasının ardından, D-130 Karayolu’nda başlayacak olan Gölcük Tünel Geçişi Projesi ile birlikte trafik yoğunluğunun azaltılması planlanıyor. Gölcüklüler, projeyi merakla
İlçemizde yıllardır süregelen sorunlardan biri olan trafik sıkışıklığını bitirmek amacıyla çeşitli dönemlerde birçok çalışma yapıldı. 17 Ağustos Depremi öncesinde asfaltların yenilendiği Gölcük’te, zamanın şartları göz önüne alındığı zaman çok fazla araç olmadığı için yollarda herhangi bir sorun yaşanmamaktaydı. Burada yaşanan kazaların çoğunun sebebi de dikkatsizlikti. Gelişen teknoloji ile birlikte trafikteki araç sayısının artmasından ötürü ilçemizin D-130 Karayolu üzerinde yoğunluğa sebep olan alanları, şehir dışına kaydırıldı. Fakat bu çözüm de çok uzun bir süre faydalı olamadı.
ZAMAN GEÇTİKÇE İHTİYAÇLAR ARTTI
17 Ağustos Depremi’nden sonra ilçemizde sabahın ilk saatlerinden gecenin ilerleyen dakikalarına kadar yaşanan trafik sıkışıklığının, Gölcük genelinde yolların hem günlük hayat için hem de olağanüstü durumlarda seri bir şekilde hizmet vermesi amacıyla yeniden yapılması ihtiyacı doğdu. Bu sebeple 2004 yılından itibaren ilçemizin bazı noktalarında 2 şeritli yollar, 4 şeritli olacak şekilde yeniden yapıldı. Yolların genişletilmesinin ardından ilçemizde yaşanan trafik sıkışıklığı, birkaç sene için giderilmiş oldu. Fakat hem artan nüfus artışı hem de alım gücünün artması ile birlikte ilçemizdeki araç sayısı da büyük bir oranda arttı. Bundan ötürü ilçemizdeki trafik sıkışıklığı tekrar artmış oldu.
TRANSİT GEÇİŞİN FAYDASI OLUR
D-130 Karayolu’nun özellikle Gölcük içerisindeki kısmında meydana gelen trafik sıkışıklığı ve uzun araç kuyrukları, trafik sorunu konusunda bir başka çözümün getirilmesi ihtiyacını yeniden doğurdu. İlçemizde geçtiğimiz aylarda ortaya konan “Gölcük Tünel Geçişi Projesi” ile birlikte ilçemizde yapılması planlanan battı – çıktı projesi sonucunda, Gölcük içerisinde transit geçişin olması amaçlanıyor. Bu proje ile birlikte ilçemizde araçların seri bir şekilde, durmadan İzmit ve Karamürsel yönlerine geçişleri, yaşanan trafik sıkışıklığını uzun bir süre önleyecek gibi görünüyor. Şimdi Gölcüklülerin gözü, Körfez Geçiş Köprüsü’nün tamamlanıp ilçemizde yapılacak olan tünel geçişi projesinde.
n Erdem ŞENGÜL