Gölcüklüler, Yarhisar’ı seviyor
04 Aralık 2015 14:53

Gölcüklüler, Yarhisar’ı seviyor

Gölcüklü vatandaşlar, Kavaklı sahilinde bulunan ve donanmamızda yıllarca hizmet verdikten sonra müze halinde halkın hizmetine açılan Yarhisar Müze Gemisi’ni kış aylarına yaklaştığımız bu günlerde de yoğun bir şekilde ziyaret ediyo

Donanmamızda yıllarca hizmet verdikten sonra Kavaklı sahiline 3 parça halinde getirilen ve burada birleştirilerek halkın hizmetine sunulan Yarhisar Müze Gemisi, Gölcük’e kazandırıldıktan sonra, geçen yıllar içerisinde yoğun bir şekilde hem yerli hem de yabancı turistler tarafından ziyaret edildi. Yarhisar Müze Gemisi’nin her geçen gün ziyaretçi sayısının artması, müze geminin ilçemiz Gölcük’e kazandırılmış olmasının ne kadar doğru bir karar olduğunu kanıtlıyor. Gösterilen ilgi sonucunda yurt içi ve yurt dışından yerli ve yabancı misafirler, Gölcük’e geldiklerinde Kavaklı sahiline gezinti yaptığında mutlaka Yarhisar Müze Gemisi’ne uğruyor ve burayı ziyaret ediyor.

İLÇEMİZİN İLK VE TEK MÜZE GEMİSİ

Gölcük’ün ilk ve tek müzesi olan Yarhisar, aynı zamanda ülkemizin karaya yerleştirilen ikinci savaş gemisi müzesi olma özelliğine de sahip. Müze gemi, hem Gölcük’ün hem de donanmamızın tanıtılması anlamında, kültürel mirasımıza sahip çıkma anlayışı olarak Gölcük halkı tarafından takdir edilmekte. 1964 yılında Amerika Birleşik Devletleri’nde inşa edilip 1965 yılında ülkemize getirilen Yarhisar Gemisi, hizmet dışı kaldığı 2005 yılına kadar Türk Donanması’nda kırk yıl süresince “keşif-karakol” gemisi olarak görev yaptı. TCG Yarhisar, 2006 yılında, Donanma Kenti olarak adlandırılan Gölcük’e, müze gemi olarak kazandırıldı. Ayrıca, Kıbrıs Barış Harekâtı’nın Ege safhasına katılmış gazi bir gemi olan Yarhisar, Gölcük’ün de ilk ve tek gemi müzesi olma özeliğine sahip. Yarhisar Müze Gemisi, 27 Ekim 2006 tarihinden itibaren Gölcük Belediyesi’nce, Kavaklı sahilinde ziyaretçilerine aralıksız hizmet vermeye devam ediyor.

BENZER HABERLER
X