‘Gölcük’e bisiklet yolu istiyoruz’
Bisiklet kullanmayı seven ve sportif faaliyetlere önem verdiklerini söyleyen ilçemizdeki birçok vatandaş, İzmit’te bulunan bisiklet yolunun Gölcük’te de yapılmasını, bunun için sahil boyunca uygun yerler olduğunu dile getirdi
İlimiz merkezinde bazı noktalarda, geçtiğimiz dönemlerde bisiklet yolları yapılmış, vatandaşlara anayoldan uzakta, güvenli bir yerde bisiklete binme imkanı verilmişti. Sportif faaliyetlere devam eden birçok vatandaş da yapılan bisiklet yolunu aktif olarak kullanıyor ve hava koşullarının uygun olduğu günlerde il merkezindeki birçok noktada bisiklete binebiliyor. İlçemizden de İzmit’e giden vatandaşların birçoğu, yapılan bisiklet yolunun çok faydalı bulurken spor yapan ve bisiklete binen kişilere de ayrı bir parkur hazırlanmasının gayet iyi olduğunu dile getiriyor.
‘ŞİRİNKÖY’DEN KAVAKLI’YA BİSİKLETLE GİDİLEBİLMELİ’
İl merkezinde olduğu kadar ilçemizde de birçok kişi sabah yürüyüşlerine çıkıyor. Bisiklete binen Gölcüklüler, kendileri için İzmit’teki gibi bir bisiklet yolu yapılmasının ilçemize bir renk katacağını söyleyerek bisiklet yolu için uygun alanların da olduğunu belirtiyor. Vatandaşlar, “İlçemizde de bisiklet yolunun yapılmasını istiyoruz. Burada da bisiklete binen kişiler oluyor. Mesela Şirinköy’den bir kişi, bisikleti ile Kavaklı sahiline, bisiklet yolundan inebilir. Bunun için de güvenli bir parkurun yapılması, çok zor ve maliyetli bir iş olmaz. İl merkezinde olabiliyorsa ilçemizde de bisiklet yolu yapılabilir” diyerek ilçemizde bu tür bir sosyal aktivite alanının olmasını dört gözle beklediklerini ifade ediyor.