Gölcük, vatan evlatlarını askere uğurluyor
08 Mayıs 2015 16:27

Gölcük, vatan evlatlarını askere uğurluyor

Askerlik görevini yerine getirecek olan Gölcüklü gençler son hazırlıklarını tamamladı ve yakınları ile güzel bir vakit geçirdi.

Şirinköy’de eğlence gerçekleştiren gençleri Belediye Başkanı Mehmet Ellibeş’te yalnız bırakmadı. İlkbahar Mevsiminin başlaması ve Mayıs ayının da gelmesiyle birlikte 1995/2 tertipler hazır asker sıfatını kazandı. İçlerinde tecil bozduran ve 20 yaşını aşmış olan kişilerde artık aileleri, arkadaşları ve yakınları ile askere gitmeden önceki son günlerini eğlenceli bir şekilde yaşamaya başladı.

 BAŞKAN ELLİBEŞ, ASKERLERİ YALNIZ BIRAKMADI

1995/2 tertip olarak askere gidecek olan Gölcüklü 5 genç geçtiğimiz akşam Gölcük Şirinköy Sosyal Tesislerinde eğlence düzenledi ve tüm yakınları ile bir araya geldi. Vatani ve kutsal görevini yapmaya hazırlanan Gölcüklü gençlerden Tarkan Saral, Emin Kurt, Ömer Uzuner, Mesut Bekçi ve Feyzullah Bücür’ü asker eğlencelerinde Gölcük Belediye Başkanı Mehmet Ellibeş’te yalnız bırakmadı.

 ‘ŞEREFLİ VE KUTSAL BİR DAVADIR’

Başkan Ellibeş, gençlere yönelik verdiği nasihatlerinde “Askerlik görevi Milletimizin geçmişten bugüne kadar eda ettiği şerefli ve kutsal bir davadır. Her Türk genci, 20 yaşını tamamlamasıyla birlikte vatani görevini yapmaya hazır hale gelmiş demektir. Bizlerde bu duygu ve düşüncelerle onurlu ve gururlu bu göreve talip olduğunuz için sizleri ayrıca kutluyoruz. Elbette bu görev sürecinizde gerek askerlik yaptığını bölgede gerekse farklı bölgelerde bir takım sorunlar, sıkıntılar, zorluklar ve meşakkatli görevler ile karşılaşabilirsiniz. Fakat bu durumlar sizlere ürperti ya da bıkkınlık değil, cesaret ve inanç vermelidir. Her Türk genci ve vatan evladı gibi üzerinize olan bu askerlik vazifesini yerine getirerek sağ salim bir şekilde evinize dönmenizi diliyoruz” dedi. Sonrasında ise Başkan Ellibeş, askerlerle sırayla vedalaşarak yanlarından ayrıldı.

BENZER HABERLER
X