Gıda zehirlenmeleri masaya yatırıldı
07 Nisan 2025 17:23

Gıda zehirlenmeleri masaya yatırıldı

Gıda zehirlenmelerine karşı alınacak tedbirler konulu toplantı, Kocaeli Valisi İlhami Aktaş başkanlığında yapıldı

Gıda zehirlenmelerine karşı alınacak tedbirler konulu toplantı, Kocaeli Valisi İlhami Aktaş başkanlığında gerçekleştirildi. Valilik Karamürsel Alp toplantı salonunda yapılan toplantıya; İlçe Kaymakamları, İl Emniyet Müdürü Faruk Karaduman, İl Jandarma Komutanı Albay Murat Bozkurt, İl Sağlık Müdürü Op.Dr.Yüksel Pehlevan, Tarım ve Orman İl Müdürü Altan Çakır, Gölcük Belediye Başkanı Ali Yıldırım Sezer ve Belediye Başkan Yardımcıları ile ilgili kurum yetkilileri katıldı.

DENETİMLER SIKLAŞTIRILDI

Geçtiğimiz günlerde Körfez ilçesinde meydana gelen gıda zehirlenmesi olayı sonrasında Vali İlhami Aktaş koordinesinde il genelinde denetimlerin yoğunlaştırıldığı ve konu ile ilgili çalışmalara devam edildiği kaydedildi. Buna bağlı olarak bugün yapılan toplantıda; il genelinde devam eden çalışmaların işleyişi, denetimlerin sıklaştırılması, alınan önlemler, ilimizdeki vaka istatistikleri, hastanelerdeki durum, salgın gıda etkenleri ve hastane başvuru sayıları gibi konular ele alınarak değerlendirmeler yapıldı.

SUNUMLAR YAPILDI, GÖRÜŞ VE ÖNERİLER ALINDI

Vali Aktaş; denetimleri yapacak kurumların ve ekiplerin, yapılacak her türlü denetimlerinde vatandaşın faydasına yönelik hareket etmelerini ve denetimlerin daha da sıklaştırılarak olumsuzlukların önüne geçilmesi gerektiğini belirtti.  Toplantı; İl Sağlık Müdürlüğü ve Tarım ve Orman İl Müdürlüğü tarafından sunumların yapılması akabinde görüş ve önerilerin yapılmasıyla sona erdi.

BENZER HABERLER
X