GFSD’nin fotoğraf yarışması başlıyor
25 Mart 2016 17:15

GFSD’nin fotoğraf yarışması başlıyor

Gölcük Belediyesi ile Gölcük Fotoğraf ve Sinema Sanatı Derneği, geçtiğimiz yıllarda da düzenlenen, ulusal fotoğraf yarışmasının 7.sini gerçekleştiriyor. Yarışma, 2 kategoride yapılacak

Gölcük Belediyesi ve Gölcük Fotoğraf ve Sinema Sanatı Derneği, bu yıl 7.sini düzenleyecekleri ulusal fotoğraf yarışmasının başlangıcını yaptı. Kayıtların 15 Mart günü başladığı yarışma, iki kategoride gerçekleştirilecek. Katılımın ücretsiz olduğu yarışmanın bir konusu “Somut Olmayan Kültürel Mirasımız” olurken diğer konusu da “Gölcük Tarih Koridorunda Doğal Yaşam” oldu. Her iki konuda da yapılacak olan yarışmanın son katılım tarihi, 6 Kasım 2016 olarak belirlendi. 12 – 13 Kasım 2016 tarihlerinde fotoğraflar değerlendirilecek ve 15 Kasım tarihinde sonuçlar açıklanacak. Ödül töreni ise 25 Kasım tarihinde gerçekleştirilecek.

SEÇİCİ ÜYELER BELİRLENDİ

İki kategoride gerçekleştirilecek olan yarışmada, her kategorinin jürileri de farklı olacak. “Somut Olmayan Kültürel Mirasımız” dalında seçici üyeler Nevzat Çakır, Nedim Dövencioğlu, Özcan Taras, Şakir Satır ve Yusuf Aslan’dan oluşuyor. “Gölcük Tarih Koridorunda Doğal Yaşam” dalında ise Baytekin Kara, Bülent Şentürk, Çağatay Göktan, Hakkı Timuçin ve Yıldırım Sezer seçici üyelik görevlerini aldı. Katılımın ücretsiz olduğu yarışmaya katılacak olan kişiler, en az 18 yaşını doldurmuş olmak zorunda. Katılımcılar, her kategoride en çok 4 adet siyah-beyaz veya renkli fotoğraf ile başvuru yapabilecek.

İKİ KATEGORİDE DE FARKLI AMAÇLAR VAR

Gölcük Belediyesi ve Gölcük Fotoğraf ve Sinema Sanatı Derneği (GFSD), bu yıl 7.sini gerçekleştirecekleri ulusal yarışma serisi ile Ocak 2006’dan bu yana taraf olduğu “Somut Olmayan Kültürel Mirasın Korunması Sözleşmesi” doğrultusunda yerel, ulusal ve uluslararası düzeyde duyarlılığı artırmayı planlıyor. İkinci kategori olan “Gölcük Tarih Koridorunda Doğal Yaşam”da ise Gölcük sınırları içerisinde bulunan Değirmendere Yalı Mahallesi, Yukarı Değirmendere, Halıdere, Örcün, Sultanbaba Türbesi, Tarihi Hamam, Kitabeli Çeşme, Saraylı Kentsel Sit Alanı, Kazıklı Kervansarayı ve Yazlık Ilıcası’nı kapsayan alanlarda tarihi dokular ile birlikte doğal/güncel yaşamı belgelemek amaçlanıyor.

n Erdem ŞENGÜL

BENZER HABERLER
X