GFSD, sezonu Demirel ile açtı
27 Ekim 2017 17:18

GFSD, sezonu Demirel ile açtı

Gölcük Fotoğraf ve Sinema Sanatı Derneği (GFSD), uzun bir aradan sonra sezona fotoğraf sanatçısı İbrahim Demirel’in eşsiz fotoğraf sunumları ve sohbeti ile başladı.

Demirel, yaptığı sunumlar ile akıllarda fotoğraf çekmek mi, yoksa yapmak mı sorusunu yerleştirdi.

Gölcük Fotoğraf ve Sinema Sanatı Derneği (GFSD), uzun bir aradan sonra yeni sezona İbrahim Demirel’in eşsiz fotoğraf sunumları ile başlangıç yaptı. Gerçekleştirilen programa GFSD Başkanı İsmail İkiz ve yönetimi, Fotoğraf Sanatçısı ve Emekli Öğretim Üyesi İbrahim Demirel, derneğin Eski Başkanı Şakir Satır ve dernek üyeleri katılım gösterdi. Programda söz alan İbrahim Demirel, öncelikle kendisini tanıtarak “Marmara Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi’ni bitirdim. Çeşitli kuruluşlarda grafikerlik, reklam ve tanıtım fotoğrafçılığı yaptıktan sonra 1975’te Umut Poster Yayıncılık ve Grafikerlik Stüdyosu’nu kurdum. 1979’da Hollanda Hükümeti tarafından ilk fotoğraf albümüm olan ‘Yaşam Kavgası’ yayınlandı. 1982’de Sanatyapım Plastik Sanatlar Atölye ve Galerisi’ni kurdum. Bugün Ankara’nın seçkin sanat merkezlerinden biri olan bu atölye, ciddi ve tutarlı eğitim anlayışıyla sanat eğitimi veriyor. Profesyonel Tanıtım Fotoğrafçıları Derneği (PTFD) üyesi, AFSAD ve Gezginler Kulübü’nün de onur üyesiyim” diye konuştu.

‘FOTOĞRAFTA BİÇİM, EN ZORUDUR’

Demirel, fotoğraf ile ilgili düşüncelerini de ifade ederek, “Fotoğrafta üç önemli konudan bahsediyoruz. Bunlar biçim, içerik ve tekniktir. İçeriği oluşturabilirsiniz. Tekniği de oturtabilirsiniz ama biçim, bunlar arasında en zorudur. Güzel sanatlar eğitimi alan kişiler, daha güçlü fotoğraf çekebilirler. Hiçbir zaman en iyi fotoğraf çekilmez çünkü her iyi fotoğraftan daha iyisini bulmak veya çekmek mümkündür. En iyi fotoğrafı kimse çekemez. Fotoğraf sanatçıları herhangi bir şeye bağlı değildir. Onlar özgürdür, serbesttir. Zaman ve ışığı kendisi seçer. Belgesel fotoğraf çekiyorsak o konunun ayağına gitmeliyiz. Belgesel fotoğraf, ayağımıza gelmez. Fotoğraf için iyi çalışmak, uğraşmak gerekiyor” dedi. Demirel, konuşmasının ardından “Fotoğraf çekmek mi, fotoğraf yapmak mı?” isimli fotoğraf sunumlarını sıra ile dernek üyelerine sundu. Çeşitli konularda birbirinden farklı fotoğraflarını üyelere gösteren Demirel, dernek üyeleri ile uzun bir süre sohbet etti. Erdem ŞENGÜL

BENZER HABERLER
X