Gezici Bavul Müze Değirmendere’de
31 Ekim 2018 15:37

Gezici Bavul Müze Değirmendere’de

Kocaeli Müze Müdürlüğü tarafından geçtiğimiz yıl hayata geçirilen Gezici Bavul Müze ‘Dikkat Bu Sınıfta Müze Var’ projesi, Değirmendere Goncagüller Anaokulunda miniklerle buluştu

Kocaeli Müze Müdürlüğü tarafından geçtiğimiz yıl hayata geçirilen ve büyük ilgi gören Gezici Bavul Müze, “Dikkat Bu Sınıfta Müze Var” projesi yeni eğitim ve öğretim döneminde de birçok okulun merakla beklediği bir çalışma oldu. “Bulan Kadın (arkeolog)” ve “Onaran Adam (Restoratör)” olarak yola çıkan ekip son olarak Değirmendere’de eğitim veren Milli Eğitim Bakanlığı’na bağlı Goncagüller Anaokulu minikleriyle buluştu.

MİNİKLERİN BÜYÜK HEYECANIYLA KARŞILAŞTI

Goncagüller Anaokulunda sabah ve öğlen olmak üzere iki program yapan Gezici Bavul Müze, miniklerin yine büyük heyecanıyla karşılaştı. Minik eller toprak arasında arama yaparak tarihi kalıntıları büyük titizlikle topraktan ayırdı ve temizledikten sonra orada oluşturulan müzeye koydu. Adeta tarihe tanıklık yapan minikler hallerinden oldukça memnundu. Okul yönetimi yapılan bu çalışma için Kocaeli Müze Müdürlüğü personeline teşekkür etti.

BENZER HABERLER
X